Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Na Hlavním nádraží zpíval údržbář i uklízečka. Slavili znovuotevření Státní opery

Na pražském Hlavním nádraží se v pátek 13. prosince brzy ráno uskutečnila nevšední akce, jejíž hlavními aktéry byli sólisté Opery Národního divadla a Státní opery. Účinkující se ve vestibulu Hlavního nádraží sešli, aby zahráli a zazpívali úryvky známých árií. Akce proběhla jako připomenutí znovuotevření Státní opery, která se už v lednu otevře veřejnosti po generální rekonstrukci.

Budova Státní opery stojí na magistrále, proč by se nemohlo zpívat také na Hlavním nádraží. S tímto heslem účinkující hráli a zpívali koktejl světoznámých árií přímo ve vestibulu pražského Hlavního nádraží. V rolích údržbáře, uklízečky, lyžaře nebo zkrátka lidí, kteří čekají na svůj pravidelný spoj, se představili sólisté Opery Národního divadla a Státní opery, konkrétně Roman Janál, František Zahradníček, Josef Moravec, Pavel Švingr nebo Kateřina Jalovcová, Michaela Zajmi a Jana Horáková - Levicová.

Toto nevšední vystoupení bylo projektem ke znovuotevření Státní opery po generální rekonstrukci. Státní opera bude slavnostně otevřena 5. ledna. Prvním koncert je v režii Alice Nellis a má název Státní opera v proměnách času (1888-2018), diváci si připomenou historii čtyř zdejších operních souborů.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Národní divadlo

Štítky zpěv, hlavní nádraží, Státní opera, rekonstrukce, Praha, opera, Opera Národního divadla, Roman Janál, Josef Moravec, Kateřina Jalovcová, Jana Horáková, Alice Nellis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Hlavním nádraží zpíval údržbář i uklízečka. Slavili znovuotevření Státní opery  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.