Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vojtěch: Mrzí mě, že mnoho lidí na zahájení festivalu v Karlových Varech nemělo respirátory

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) vyjádřil lítost nad tím, že většina lidí neměla při zahajovacím promítání karlovarského filmového festivalu ve Velkém sále hotelu Thermal respirátor. On s manželkou ho podle svých slov měl. Incidentem by se měla zabývat krajská hygienická stanice, řekl novinářům.

Na absenci ochrany dýchacích cest u hostů úvodního ceremoniálu upozornil na twitteru epidemiolog Rastislav Maďar i některá média. Podle Vojtěcha skutečně mnoho lidí ochranu dýchacích cest nemělo. „Na jednu stranu je to ale na odpovědnosti každého, jak k tomu přistoupí," uvedl.

„Možná u té první zahajovací projekce to nebylo úplně ideální, ale pak jsem se účastnil standardních filmových projekcí, byl jsem asi na dvou nebo na třech filmech, a musím říci, že prakticky všichni měli nasazený respirátor v průběhu představení," řekl Vojtěch.

Organizátoři během festivalu podle něj dostatečně dbají na dodržování opatření. „Jsem tu třetí den, účastnil jsem se i filmových projekcí a musím říci, že organizace je velmi dobrá," uvedl Vojtěch. Oceňuje také pravidlo nošení pásek, které dokládají bezinfekčnost. Návštěvník musí doložit potvrzení o negativním testu, prodělání nemoci nebo ukončeném očkování. Kontrolu pásek a dodržování dalších opatření bude zajišťovat stovka pracovníků festivalu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Adam Vojtěch

Štítky koronavirus, vláda, film, festival, očkování, Vojtěch, Karlovy Vary, Adam Vojtěch, respirátor, ANO 2011, Krajská hygienická stanice, Hotel Thermal, Rastislav Maďar, filmový festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Ry

To ten bezmozek myslí vážně? A co on, že by si zametl před vlastním prahem? Už aby šli do pryč...

Úterý, 24. srpna 2021, 18:38Odpovědět

Josef Englic

Jak měl? Na fotografii ho evidentně nemá.

Úterý, 24. srpna 2021, 15:58Odpovědět

Vojtěch: Mrzí mě, že mnoho lidí na zahájení festivalu v Karlových Varech nemělo respirátory  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.