Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Václaváku bude koncert Společně pro Moravu. Zahrají Rybičky 48, Xindl X nebo Slza

Tornádo, které se prohnalo před týdnem jižní Moravou, si vyžádalo šest obětí a způsobilo miliardové škody. Na Václavském náměstí v Praze proběhne benefiční koncert s názvem Společně pro Moravu. Akce vypukne ve středu 7. července v osm hodin večer. Celý výtěžek z koncertu poputuje na sbírku Nadace Via, která byla spuštěna mezi prvními sbírkami a jejíž pomoc jde přímo obcím, kterými se prohnalo tornádo.

Na Václavském náměstí v Praze se ve středu 7. července od 20 hodin uskuteční koncert Společně pro Moravu, na kterém bez nároku na honorář vystoupí Rybičky 48, Xindl X, Pavel Callta, Klára Vytisková, Slza, O5&Radeček, Poetika, Juraj Hnilica a James Harries.

„Dojímá mě a velmi si toho vážím, že nejen interpreti, ale i všichni, kteří se na koncertu podílí od pódia, LED obrazovek, osvětlení, ozvučení, bedňáků, agregátu, mobilního oplocení a WC až po ubytování mimopražských techniků, stanů, štábu, který bude koncert vysílat, poskytovatele internetu, abychom mohli koncert vysílat a mnoha dalších se na koncertu podílí zdarma. Jediným a hlavním cílem koncertu je vybrat co nejvíce financí a pomoci lidem z postižených obcí. Všem za to, že se spojili pro dobrou a potřebnou věc, srdečně děkuji,“ říká organizátor koncertu Společně pro Moravu Robin Suchánek.

Výtěžek z koncertu, který budou moderovat Sandra Pogodová a Ondřej Lechnýř, půjde na konto Nadace Via, kam lidé poslali už přes 195 milionů korun. Peníze ze sbírky poputují přímo postiženým obcím.

„Velice si vážíme každé podpory. Štědrost a velkorysost dárců je neuvěřitelná. Děkujeme všem, kteří přispívají. Peníze putují přímo zasaženým rodinám a obcím,“ říká ředitel Nadace Via Zdeněk Mihalco.

Kdo nebude moci přijít na Václavské náměstí, bude moci koncert sledovat v přímém přenosu na webech a sociálních sítích některých účinkujících nebo zde.

Jak přispět?

Během koncertu a jeho přenosu budou moci lidé přispět několika způsoby. Prostřednictvím webové platformy, přímo na účet veřejné sbírky Nadace Via (200900222/0800) a během koncertu bude možné přispět také prostřednictvím dárcovských DMS.

Pomoci mohou také lidé ze zahraničí, a to na www.darujme.cz/formoravia nebo přímo na sbírkový účet zřízený Nadací Via: 200900222/0800, tzn. IBAN: CZ27 0800 0000 0002 0090 0222, BIC (SWIFT) kód: GIBACZPX

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koncert, benefice, hudba, počasí, neštěstí, média, charita, Praha, Václavské náměstí, Morava, Xindl X, Rybičky 48, nadace, Jihomoravský kraj, slzy, Pavel Callta, Klára Vytisková, Juraj Hnilica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Václaváku bude koncert Společně pro Moravu. Zahrají Rybičky 48, Xindl X nebo Slza  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.