Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co bude s cestovním ruchem? Odpovědi přinese Travelcon

PR článek

Již pátý ročník jihočeské odborné konference Travelcon se stejně jako v loňském roce odehraje v on-line prostoru. Dvoudenní akce v režii Jihočeské centrály cestovního ruchu a destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko plná přednášek, workshopů a diskuzí se zaměří na čtyři stěžejní témata, a to zákon o cestovním ruchu, co dělat pro přežití v současné době, investiční příležitosti a dlouhodobý efekt pandemie na odvětví turismu.

Seznam přednášejících i kompletní program konference najdou zájemci na webu www.travelcon.cz.  Těšit se mohou na zajímavé osobnosti nejen z oblasti cestovního ruchu. „Jedním z taháků letošního ročníku bude určitě Petr Ludwig, konzultant, publicista a autor bestselleru Konec prokrastinace, který byl v roce 2020 zařazen do žebříčku Forbes 30 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích. Věříme, že jeho přednáška nazvaná Nastavení mysli v době krize bude pro diváky konference inspirativní a přínosná v této náročné době, která je pro subjekty působící v cestovním ruchu skutečně krizová,“ uvedla hlavní koordinátorka konference Petra Nitrianská.

Již tradičním speakerem konference bude Ondřej Špaček, expert na odvětví cestovního ruchu, regionální rozvoj a dopadové analýzy. Letos se zaměří na téma eventů, které lze chápat nejen jako vhodnou investiční příležitost přinášející ekonomický efekt, ale také jako lék na odstranění negativního efektu pandemie a příležitost, jak se zviditelnit a přilákat do destinace nové hosty. Cílem přednášky bude mimo jiné motivovat posluchače k tomu, aby vsadili na pořádání akcí v destinaci – aby přestali „plakat nad rozlitým mlékem“ a začali jednat.

Karavaning jako rostoucí trend současné doby, to je další téma, které bude na Travelconu rezonovat. Organizátoři k němu přizvali režiséra a scenáristu cyklu V karavanu po Česku Jakuba Wehrenberga a herce a moderátora Aleše Hámu, který pořadem provázel. „Tuto oblíbenou dvojici doplní v diskuzi ještě Klára Hájek Velinská, dlouholetá propagátorka kempování a karavaningu a zakladatelka Asociace kempování a karavaningu,“ prozradil ředitel destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko Tomáš Polanský.

Program Travelconu nabídne vyhlášení Velké ceny cestovního ruchu

Konference bude mít letos i jednu netradiční součást, a to vyhlášení prestižní soutěže Velká cena cestovního ruchu 2020/2021, která oceňuje a zviditelňuje výjimečné počiny v oblasti cestovního ruchu. „Vyhlašování každoročně probíhalo na veletrhu Regiontour v Brně, který se letos nekonal, a tak jsme organizátorům z COT group nabídli možnost přesunout akci na Travelcon. Jsme rádi, že jsme se dohodli a Velká cena cestovního ruchu se bude předávat v rámci naší konference,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek. Předávání cen a představení nejzajímavějších oceněných projektů proběhne v pražském studiu konference v budově agentury CzechTourism, která je hlavním partnerem Travelconu.

Program konference jak z pražského, tak ze dvou českobudějovických sálů mohou diváci díky on-line přenosu sledovat z domova či kanceláře a přehrát si jej i zpětně ze záznamu. Stačí vyplnit registrační formulář na webu akce www.travelcon.cz a zakoupit si vstupenku.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cestovní ruch, konference, přednáška, Jihočeský kraj, Petr Ludwig, CzechTourism, Aleš Háma, Jakub Wehrenberg, Go-Regiontour, Forbes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co bude s cestovním ruchem? Odpovědi přinese Travelcon  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.