Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Začíná prodej vstupenek na Pražské jaro. Loni se za první hodinu prodaly lístky za pět milionů

Prodej vstupenek na 76. ročník festivalu Pražské jaro začne dnes v 11:00 na jeho webových stránkách. Festival, který se letos kvůli pandemii covidu-19 uskutečnil jen on-line, chce v příštím roce nabídnout v tradiční podobě na čtyři desítky koncertů. Na zahajovacím koncertu 12. května v Obecním domě má zaznít Smetanova Má vlast v podání Rozhlasového symfonického orchestru Berlín pod taktovkou Vladimira Jurowského.

Prostřednictvím webu nebo v prodejní síti Pražského jara bude k dispozici přes 30 tisíc vstupenek. Zatímco v minulých letech předprodej provázely problémy s přetíženými servery, v posledních letech systém fungoval bez větších obtíží. O předprodej vstupenek na Pražské jaro bývá tradičně velký zájem. Za první hodinu od zahájení internetového předprodeje se loni 12. prosince prodaly vstupenky za téměř pět milionů korun. V té době ještě kupující nevěděli, že se kvůli pandemii koronaviru festival uskuteční jen on-line.

Místo plánovaných 53 koncertů se uskutečnilo 11 živě přenášených vystoupení, která v součtu dosáhla 1,3 milionu zhlédnutí v ČR a dalších 53 zemích. Všem, kteří si vstupenky zakoupili na původně ohlášený program, bylo vstupné vráceno v plné výši. Byly refundovány vstupenky přibližně za 20 milionů korun, vstupenky v hodnotě dvou milionů korun se posluchači rozhodli Pražskému jaru darovat.

Festival má zakončit 3. června uvedení opery-oratoria Oedipus Rex Igora Stravinského. Se svým novým šéfdirigentem Simonem Rattlem se na festivalu představí také Londýnský symfonický orchestr. K dalším vrcholným okamžikům Pražského jara má patřit hostování Symfonického orchestru Bavorského rozhlasu s českým dirigentem Jakubem Hrůšou. Rezidenčním umělcem festivalu se stane německý klarinetista a skladatel Jörg Widmann.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Festival Pražské jaro / Prague Spring Festival

Štítky hudba, festival, vstupenky, Pražské jaro, vstupenka, koncert, orchestr, Vladimir Jurowski, Berlín, pandemie covidu-19, Igor Fjodorovič Stravinskij, Jakub Hrůša, Jörg Widmann, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná prodej vstupenek na Pražské jaro. Loni se za první hodinu prodaly lístky za pět milionů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.