Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pestré místo, kde si každý přijde na své. Přečtěte si příběh Vnitroblocku

Vnitroblock je dnes velmi dobře známý společný projekt Lukáše Žďárského, Jakuba Zajíce a Kateřiny Šandové. Mladá trojice společně s týmem dalších lidí oživila prostor v Holešovicích. Mezi Tusarovou 31 a Dělnickou 32 si přijdou na své milovníci dobré kávy, drinků, tenisek nebo tance, ale i ti, kteří chtějí navštívit Pidikino nebo barbershop. Vnitroblock je zkrátka pestré místo, které oslovuje široké spektrum obyvatel Prahy, ale i návštěvníky z celého světa.

Kavárna, ale i obchody s oblečením nebo teniskami

Originální centrum, které v sobě spojuje nepřeberné množství subjektů od kavárny přes eventové prostory až po obchody s oblečením, vzniklo na podzim roku 2016 v pražských Holešovicích. Za vznikem Vnitroblocku i celou realizací stojí Lukáš Žďárský, Jakub Zajíc, Kateřina Šandová a tým jejich kolegů a kamarádů. Zmíněná trojice společně vytvořila a úspěšně provozuje také Kavárnu co hledá jméno a Radlickou kulturní sportovnu. Jejich vášní je právě přetváření chátrajících budov na místa, kde se lidé budou cítit dobře.

Jakub, Lukáš a Kateřina si po Kavárně co hledá jméno a Radlické kulturní sportovně na Smíchově vzali do hledáčku objekt v Holešovicích, s jehož majitelem je seznámil kamarád. Rozhodli se, že bývalé dílny a sklady v Turasově ulici promění v místo, kde návštěvníci najdou kavárnu, obchody s oblečením nebo teniskami, galerii, taneční studio, prostory pro pořádání akcí, malé kino nebo multimediální studio pro nahrávání podcastů.

Footshop a obchody s oblečením

„Majitele objektu jsme naším záměrem nadchli. Nejdřív se otevřelo taneční studio Sector, následovala kavárna dole, která tehdy byla spojená s designerským obchodem. Dnes už spolupracujeme s Footshopem,“ popisuje začátky Vnitroblocku jeden ze zakladatelů Jakub Zajíc.

Vnitroblock potěší nejen milovníky tenisek, ale také ty, kteří hledají oblečení. Mezi obchůdky s oblečením, které ve Vnitrobloku návštěvníci najdou, patří LoowFat, Rap nebo ROAM. LoowFat nabízí streetwear a současnou módu. V obchodě s názvem Rap si přijdou na své fanoušci volnočasového oblečení jako jsou mikiny a trika.

Pidikino, výroba ginu nebo farma na mikrobylinky

Pod kavárnou najdeme Pidikino. „To je kino o velikosti obýváku. Stojí za ním dva naši kamarádi, kteří jsou filmoví nadšenci a vytvořili místo, kde promítají dokumentární filmy pro pár lidí s lehkou diskuzí na konci,“ popisuje Jakub fungování Pidikina.

Dalším zajímavým subjektem, který návštěvník ve Vnitroblocku najde, je Herbafabrica. „Je to vlastně malá farma, kde se pěstují mikrobylinky, které potom používáme v našich provozech,“ vysvětluje Jakub. Podobně nevšední je i Garage22, kde se vyrábí domácí Gin22.

Místnost, ve které realizujeme rozhovor, se nachází přesně nad Pidikinem a slouží pro nahrávání podcastů. „Místo jsme odhlučnili, utěsnili jsme okna, umístili jsme sem dveře, na stropě máme akustické panely a dovybavujeme to technikou pro nahrávání,“ popisuje Jakub místnost, kterou si mohou pronajmou zájemci o nahrávání podcastů v prostředí Vnitroblocku.

Kavárna i eventové prostory pro pořadatele

Kavárna, na kterou koukáme skrze okno, funguje jako středobod Vnitroblocku. Hosté zde mohou ochutnat výběrovou kávu nebo dobré pivo. „Točíme výborný Budvar 33, jehož představení proběhlo právě u nás ve Vnitroblocku a dokonce se tady točila i reklama na tenhle ležák,“ vzpomíná Jakub. „Funguje to ale především jako fajn prostor, kde si může člověk posedět nebo popracovat dostane k tomu dobré jídlo i pití,“ doplňuje Jakub.

Moderní kuchyni v kombinaci s BBQ nabízí návštěvníkům Vnitroblocku bistro Salty J's, kde servírují burgery, belgické hranolky, wrapy, ale i polévky nebo další dobroty dle aktuální nabídky.

Do budoucna vedení Vnitroblocku uvažuje o prodloužení otvírací doby. „Byli bychom rádi, kdyby se nám kavárnu podařilo změnit v místo, kam lidé přijdou, když nechtějí někam, kde je hlasitá hudba, ale chtějí jen posedět do půlnoci a pak si třeba vyrazit někam dál. V okolí je tady toho spousta,“ představuje plány Kateřina Šandová.

Kavárna nabízí také program. „Na produkci se snažíme zaměřovat, aby to nebylo stereotypní. Snažíme se program obohacovat. Dobře zaběhnutý jsme měli PubQuiz. Během léta bude pokračovat představování minipivovarů a snažíme se tady tvořit akce, které se budou pravidelně opakovat,“ říká Kateřina.

Ve Vnitroblocku se nacházejí také dva sály, které fungují jako eventové prostory. Pořadatelům akcí je k dispozici nevšední prostor, kde mohou proběhnout divadelní představení, kabarety, firemní akce a nejrůznější další eventy. Velkou výhodou je lokalita v centru Prahy v obklopení všeho ostatního, co Vnitroblock nabízí.

Jaké jsou plány?

Jaký je plán Vnitroblocku? „Stále jsou tu prostory, které nejsou zrekonstruované. Asi největší novinkou, kterou chystáme, je vybudování Shuffle Club. Je to v podstatě suchý curling, dobře se u toho pije, člověk se nemusí přezouvat o hráči posílají takový velký disk na určité místo. Tohle tady chceme vybudovat,“ uzavírá povídání o Vnitroblocku Jakub.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Vnitroblock, rozhovor, Holešovice, kavárna, obchod, oblečení, Praha, studio, káva, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pestré místo, kde si každý přijde na své. Přečtěte si příběh Vnitroblocku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.