Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cliffdivingové závody Highjump letos neproběhnou. Organizátoři spustili sbírku

Populární cliffdivingové závody Highjump, které se měly již po 21. konat na přelomu července a srpna v lomu v Hřiměždicích u Příbrami, letos neproběhnou. Organizátoři o tom informovali na svých sociálních sítích, kde vysvětlují konkrétní důvody odložení akce na rok 2021. Tím hlavním důvodem je nejasná situace okolo uvolňování opatření v rámci krize Covid-19.

Sbírka a vstupenky

Současně také organizátoři vyhlásili sbírku na portálu Hithit.com, kde žádají o podporu. „Ačkoliv jsme se snažili na maximum a makali co se dalo, musíme oficiálně oznámit, že závody Highjump 2020 v lomu v Hřiměždicích jsou zrušeny. Po jednání se zastupiteli obce, kterou považujeme za svého dlouhodobého partnera, a které děkujeme za korektní a upřímné jednání, musíme pro tento rok závody odpískat. Důvody jsou jednoduché. Asi nemá cenu vysvětlovat okolnosti týkající se pandemické krize, o které už asi nikdo z nás nechce více slyšet, protože o ní bylo řečeno již vše. Nicméně zdraví je na prvním místě a musíme se tak smířit s tím, že v rámci letošního léta se v lomu závody konat nebudou. Zastupitelstvo obce Hřiměždice je proti konání veškerých hromadných letních akcí ve vesnici a jejím okolí z obavy o zdraví občanů obce v rámci koronaviru, což my jako pořadatelé akce plně respektujeme, stejně jako opatření ministerstva zdravotnictví ČR,“ uvedli organizátoři.

Jak naložit se zakoupenými vstupenkami? „Velmi nám v této nelehké situaci pomůžete, pokud si je ponecháte. Zakoupené vstupenky budou platit na příští ročník HIGHJUMPu, který se bude konat 30. a 31. července 2021,“ vysvětlují organizátoři.

Co bude s lomem?

Organizátoři pečují o lom prakticky během celého roku. „Jde o čištění vody, úpravu prostor v okolí, péče o skály a všechno okolo, co dělá z lomu místo s unikátní atmosférou. To se ale neděje zadarmo a musíme na toto vynaložit finanční prostředky. Ty vždy získáváme z pořádání Highjumpu, což se letos nestane.  Proto jsme zahájili sbírku s jasným cílem na crowdfundigovém portálu HITHIT.CZ. Budeme moc vděčni, pokud se zapojíte. Vymysleli jsme pro vás zajímavé odměny a budeme rádi, když lom nenechá Highjump family ve štychu,“ uzavírají organizátoři.

Ohodnoť článek

Štítky Highjump, závody, sbírka, cliffdiving, Hřiměždice, vstupenka, Příbram, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cliffdivingové závody Highjump letos neproběhnou. Organizátoři spustili sbírku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.