Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Připomínáme si Mezinárodní den muzeí, vstup do Národního muzea je dnes zcela zdarma

Na 18. květen každoročně připadá Mezinárodní den muzeí. V rámci dnešního dne bude vstup do všech objektů Národního muzea zcela zdarma. Muzea za rovnost: rozmanitost a začleňování, to je téma letošního Mezinárodního dne muzeí. Téma upozorňuje na potenciál muzeí vytvářet hodnotné zážitky pro lidi bez ohledu na jejich původ či osobní zázemí.

Mezinárodní den muzeí se začal slavit v roce 1977 s cílem upozorňovat veřejnost na roli muzeí v rozvoji a vzdělávání společnosti.

Národní muzeum tak dnes pro veřejnost zcela zdarma otevře Historickou budovu, kde probíhají výstavy Sametová revoluce: Říká se jí sametová, Labyrint informací a ráj tisku a Tajný život sbírek.

Veřejnost se během dneška zdarma podívá také do Českého muzea hudby, Náprstkova muzea, Národopisného muzea, na Národní památník na Vítkově, do muzea, které je věnované Antonínu Dvořákovi a Bedřichu Smetanovi, ale také do Lapidária se stálou expozicí Památky kamenosochařství v Čechách od 11. do 19. století. Do mezinárodní akce se zapojí také některá mimopražská muzea, například Muzeum české loutky a cirkusu v Prachaticích nebo Památník Jana Palacha ve Všetatech.

Foto Facebook Národní muzeum

Štítky vstupné, muzea, den muzeí, Národní muzeum, Praha, muzeum, Sametová revoluce, Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, Národní památník na Vítkově, Jan Palach, Česko, Muzeum české loutky a cirkusu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připomínáme si Mezinárodní den muzeí, vstup do Národního muzea je dnes zcela zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.