Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Česka se vracejí filmaři. Přijede Orlando Bloom i Cara Delevingne

Do ČR se velmi krátce po uvolnění restrikcí zavedených vládou v reakci na pandemii covidu-19 začnou vracet zahraniční filmové štáby. Napsal to dnes americký magazín Variety, který rovněž připomněl, že je Česko jednou z nejvyhledávanějších filmových destinací na světě.

Orlando Bloom i Cara Delevingne

Vláda opět otevřela hranice ČR pro evropské občany 27. dubna a Evropská unie by měla k 15. květnu zrušit svoje doporučení, aby členské státy zakazovaly vstup cestujícím z oblastí mimo Evropu. Čekat do poloviny května však není nutné ani teď, jelikož se ze strany EU jedná skutečně jen o doporučení a ne o zákaz, uvedla vedoucí České filmové komise Pavlína Žipková.

Asociace producentů v audiovizi (APA) v březnu varovala, že opatření proti šíření koronaviru způsobí v Česku ve filmovém průmyslu a na něj navázaných oborech ztráty ve stovkách milionů korun, přičemž filmová výroba by mohla klesnout do konce roku až o 75 procent. V době zavedení opatření v ČR vznikaly filmové projekty z Británie, Německa, Dánska, USA, které se natáčely pro Netflix, Columbia Pictures, Warner Bros., ZDF, BBC, Amazon, Sony Pictures či studio Disney. APA se obávala toho, že zahraniční štáby kvůli pandemii budou nově raději natáčet ve svých zemích původu kvůli zmírnění nebezpečí nákazy a také aby podpořily v čase hospodářské krize domácí ekonomiku.

Brzy by tak mohlo pokračovat například natáčení druhé řady seriálu Carnival Row s Orlandem Bloomem a Carou Delevignovou v hlavních rolích, seriálu The Falcon and the Winter Soldier z dílny studia Marvel či filmu Transatlantic 473 z produkce streamovací společnosti Netflix.

Testy každých 14 dní

Zahraniční herci podstoupí test na koronavirus těsně předtím, než opustí svou zemi a další test do 72 hodin po příjezdu do ČR. Po dobu, dokud nebude znám výsledek druhého testu, přitom zůstanou v karanténě. Tímto způsobem se mohou vyhnout tomu, aby v izolaci museli pobývat 14 dní po příjezdu.

Během svého pobytu v Česku budou podstupovat testy každých 14 dní a při natáčení budou zvláště dbát na hygienu. Podle Žipkové by tím mělo klesnout riziko nákazy na úplné minimum.

Autoři | Foto Facebook Orlando Bloom

Štítky film, koronavirus, zahraničí, natáčení, Praha, Česko, Orlando Bloom, Cara Delevingne, COVID-19, Evropská unie, Netflix, Evropa, Walt Disney, Amazon.com, Warner Bros.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česka se vracejí filmaři. Přijede Orlando Bloom i Cara Delevingne  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.