Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Multimediální Parlamentárium přibližuje práci Sněmovny, za rok jej navštívilo 26 tisíc lidí

Sněmovní vzdělávací prostor Parlamentárium navštívilo za rok zhruba 26 tisíc lidí. Převažovali žáci a studenti při školních exkurzích. Sněmovní kancelář o tom informovala v tiskové zprávě. Prostor v budově Šternberského paláce na pražském Malostranském náměstí nabízí multimediální prezentace o historii, účelu a činnosti Parlamentu.

V jedné z místností paláce se nachází trojice stanovišť. Jde o kopii řečnického pultu, u něhož se lidé mohou nechat vyfotografovat s pozadím sněmovního jednacího sálu promítnutým na zeď. Další stanoviště tvoří model části Malé Strany. Na něm se osvětlují konkrétní budovy, které zároveň blíže představí videomappingová projekce. V prostoru je i model sněmovního jednacího sálu, do něhož se promítá složení zákonodárného sboru ve vybraných historických obdobích od roku 1861 do současnosti.

„Do budoucna počítáme s rozšířením funkcionalit a služeb, které bude Parlamentárium poskytovat, zejména pokud jde o informace o složení zákonodárného sboru v jednotlivých volebních obdobích," uvedl sněmovní kancléř Martin Plíšek.

Pro veřejnost je Parlamentárium otevřené vždy v pondělí od 16:00 do 18:00, zájemci se musejí předem zaregistrovat. Lidé do něj mohou zavítat i při dni otevřených dveří u příležitosti státního svátku 28. října.

Tvůrce Parlamentária inspirovaly vzdělávací projekty některých parlamentů v zahraničí, například Demokratikum v rakouském Parlamentu, výstavní a edukační prostory v německém Bundestagu nebo v Evropském parlamentu. Multimediální prezentace obrazně zpřístupňují Sněmovnu i ve dnech poslaneckých jednání, kdy se účastníci exkurzí nedostanou do jednacího sálu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Poslanecká sněmovna parlamentu ČR

Štítky sněmovna, Parlamentárium, návštěvníci, vzdělávání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Multimediální Parlamentárium přibližuje práci Sněmovny, za rok jej navštívilo 26 tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.