Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fanoušci Jamese Bonda si mohou prohlédnout jeho auta na pražském Výstavišti

Proslulá auta jako Aston Martin DB5 nebo Aston Martin V8 z filmů o Jamesi Bondovi mohou lidé od soboty vidět na výstavě Bond in Motion na pražském Výstavišti. Návštěvníci se mohou těšit na zhruba 75 exponátů aut, letadel, člunů a dalších rekvizit. Výstava potrvá do 31. března příštího roku, uvedli organizátoři.

K vidění jsou desítky vozidel, která se objevila ve filmech o Bondovi. Vedle aut si lidé prohlédnou i čluny, motocykly, vrtulníky, letadla nebo různou techniku. Součástí instalace jsou také zmenšené modely, které se při natáčení používaly k vytvoření speciálních efektů pro některé akční scény nebo kaskadérské kousky. Například horská lanovka z filmu Moonraker.

Zájemci na výstavě uvidí také auta Aston Martin DB5 z bondovky Není čas zemřít z roku 2021 nebo Aston Martin V8 z filmu Dech života z roku 1987. Pro Aston Martin V8 byly podle organizátorů scény na zamrzlém jezeře v Rakousku tak náročné, že byly třeba dvě reálná vozidla a pět jejich maket. Spotřeba náhradních dílů během natáčení pak byla natolik velká, že v továrně Aston Martin došly nárazníky a čelní skla. Návštěvníci se mohou těšit i na skutečný Aston Martin DBS z filmu Casino Royale z roku 2006, který se natáčel v Česku.

Všechny vystavené kusy jsou originály. Podle promotéra výstavy Nicolase Borensteina se na přípravách expozice pracovalo rok. Výstavu lidé najdou ve dvou Křižíkových pavilonech propojených proskleným tunelem. Je rozdělena do částí inspirovaných čtyřmi živly, tedy vodou, vzduchem, ohněm a zemí.

Výstavu už dřív mohli vidět lidé v Bruselu, kde ji podle pořadatelů navštívilo přes 100 tisíc lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bond in Prague a.s.

Štítky film, Bond, auta, výstaviště, expozice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Jamese Bonda si mohou prohlédnout jeho auta na pražském Výstavišti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.