Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vánoční bazááár v kině Dlabačov pomůže dětem i rodinám z Prahy 6

Již podeváté pořádá Nadační fond Šestý smysl charitativně-kulturní akci, jejíž výtěžek poputuje na Vánoční dárky nemocným dětem. V kině Dlabačov probíhá od pátku prodej předmětů z dobročinné sbírky a kulturní program, který sestavil čestný člen nadace a frontman skupiny Tata Bojs Milan Cais.

V prostorách kina Dlabačov se pátek a v sobotu pořádá již tradičí Vánoční bazááár, jehož výtěžek je určen na dárky pro nemocné děti nebo rodiny z Prahy 6. První prosincový víkend lidé přinesli v rámci dobročinné sbírky drobné předměty, které se nyní na akci prodávají.

Kromě nákupu vánočních dárků se návštěvníci mohou těšit na bohatý kulturní program, který potěší děti i dospělé. V prostorách hotelu Pyramida je připraven dětský koutek, kouzelník a je zde připraveno promítání. 

Vstupné je zdarma nebo dobrovolné a akce trvá do soboty do 22 hodin. Program najdete zde.

Komu vybrané peníze pomohou?

Petr K. se narodil před 10 lety jako zdravé dítě. Ve třech letech zázrakem přežil tragickou autonehodu, během níž mu zemřel tatínek, a maminka byla těžce zraněná. Utrpěl otok mozku, měl zlomenou krční páteř a poraněnou míchu. Nyní je na vozíku a má tracheostomii. Petr by si z výtěžku bazááárku přál přispět na zakoupení přenosného bateriového koncentrátoru kyslíku Zen-O, který lze použít s bateriemi s výdrží více než osm hodin. Petr potřebuje kyslíkovou podporu během spánku a pojišťovna poskytuje pouze přístroje bez baterií nebo s výdrží kolem jedné hodiny.

Pavel Č. je třináctiletý chlapec, který trpí poruchou autistického spektra v kombinaci se středně těžkou mentální retardací. Potřebuje dohled nad každodenními činnostmi. Není schopen navázat oční kontakt, říká jen jednotlivá slova. Veškerou péči o syna zajišťuje otec, který má chlapce v péči. Pavlík má ještě tři sourozence. Od srpna je chlapec umístěn v Centru sociální pomoci, kde se cíleně pracuje s osobami s mentální retardací a PAS. Otec Pavlíka pravidelně navštěvuje a bere si ho často domů. Z výtěžku Vánočního bazáárku by si přál tablet.

Kristián N. ve svých šesti letech překonal leukémii. I po úspěšné léčbě u něj přetrvávají problémy pohybového aparátu. Vlivem nemoci došlo k postižení páteře – kvůli kompresní zlomenině obratlů musí stále nosit korzet pro fixaci páteře a celý kostní aparát je postižen významnou osteoporózou. Kristián rád tvoří různé věci z modelíny i z papíru, velmi rád staví z Lega, začal hrát i na flétnu. Z výtěžku by si přál balanční kameny Stapelstein, které mu pomohou zvládat stále intenzivní domácí pohybovou rehabilitaci a případně i Lego.

Tereza F. je jedenáctiletá slečna, která sice netrpí zdravotními komplikacemi, ale žije s maminkou a se svým bratrem v pronajatém bytě, ve kterém došlo v prosinci 2021 k požáru v důsledku exploze baterie služebního počítače. Oheň poškodil celý byt, včetně nábytku, oblečení, hraček, sportovního vybavení a školních pomůcek. Z výtěžku bazáárku by Terezka získala vybavení a zařízení jejího dětského pokoje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nadace Šestý smysl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční bazááár v kině Dlabačov pomůže dětem i rodinám z Prahy 6  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.