Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letecký spoj z Prahy do Českých Budějovic pro asijské turisty by už brzy mohl být realitou

Zaletět si z Prahy do Českých Budějovic? Nyní sci-fi, během několika měsíců by ale mohlo jít o realitu. O spojení s hlavním městem a modernizovaným letištěm měl podle týdeníku Euro projevit zájem nový dopravce, který chce využít zájmu turistů z Asie o lokalitu jižních Čech. O jakého dopravce jde zatím není jasné. Linka by ale měla údajně na letišti přistávat během několika měsíců.

Nový dopravce chce využít zájmu o Český Krumlov

„Mohu potvrdit, že se nějaká jednání vedou, ale komunikaci téhle věci bude muset zahájit sám dopravce. Je to především jejich věc, my jsme jen letiště,“ uvedla mluvčí Martina Vodičková.

Podle týdeníku Euro by měla linka sloužit čínským turistům. Nový dopravce chce totiž využít jejich zájmu o Jihočeský kraj, zejména pak o Český Krumlov. Linka by měla být údajně spuštěna během několika měsíců.

Spojení zatím není potvrzené

O plánovaném spojení ale zatím v Praze nikdo neví. „Letiště Praha vede kontinuální jednání s celou řadou dopravců o možnostech případných nových přímých leteckých spojení z Prahy. Jednáme o linkách dálkových, evropských i regionálních. Nicméně, v tuto chvíli nemáme od žádného z dopravců potvrzené přímé letecké spojení mezi Prahou a Českými Budějovicemi. Rozhodnutí o oznámení nové linky je vždy na straně letecké společnosti,“ uvedl Roman Pacvoň, mluvčí společnosti Letiště Praha.

V minulých letech se spekulovalo také o tom, že by se z budějckého letiště mohlo létat například do Dubaje. Tato jednání ale podle mluvčí aktuálně nepokračují. „Teď to pro nás není prioritní. Musíme se soustředit na to, abychom měli letiště řízené v IFR provozu, a pak až se o tom bude uvažovat,“ doplnila Vodičková. Podle ní je ale o spojení stále zájem a bude předmětem dalších jednání.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky turismus, letecký spoj, České Budějovice, Praha, letiště, Jihočeský kraj, týdeník Euro, Asie, Český Krumlov, Letiště Václava Havla, realita, Dubaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letecký spoj z Prahy do Českých Budějovic pro asijské turisty by už brzy mohl být realitou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.