Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

U metra Zličín vzniklo nové infocentrum. Lidé si v něm koupí pražské i meziměstské jízdenky

U stanice pražského metra B Zličín bylo otevřeno nové informační centrum, kde si cestující mohou zjistit veškeré informace o spojích veřejné dopravy. Mimo jiné si tu koupí předplatní kupóny a jízdenky pražské MHD nebo zařídí jízdenky včetně místenek na meziměstské spoje. Fungovat bude v pracovních dnech od 8:00 do 17:00 s půlhodinovou polední přestávkou. Uvedl to Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

Centrum vzniklo v rámci autobusového terminálu. „Součástí nově zřízeného infocentra je i zázemí pobočky našeho koordinačního dispečinku, díky kterému se zároveň zlepší dohled nad provozem a koordinací jednotlivých dopravců," uvedl ředitel Ropidu Petr Tomčík.

Kromě nového kontaktního místa na Zličíně provozuje Ropid další dvě infocentra. První je na hlavním nádraží v zákaznickém centru Českých drah a druhé na autobusovém nádraží Černý Most. Dopravní podnik (DPP) provozuje ve stanicích metra prodejní okénka, kde si cestující mohou mj. koupit předplatní kupóny. Další centrum má DPP ve svém sídle Na Bojišti.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky MHD, Zličín, jízdenky, infostánek, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, České dráhy, Černý Most, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U metra Zličín vzniklo nové infocentrum. Lidé si v něm koupí pražské i meziměstské jízdenky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.