Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Pražské služby mají nové popelářské auto. Díky jeho možnostem mu říkají Transformer

Pražské služby mají k dispozici nový popelářský vůz, kterému se přezdívá Transformer. Umí totiž vysypat podzemní kontejnery i klasické nádoby. Největší výhodou zapojení nového vozu do provozu bude vyšší efektivita při plánování svozů na jednotlivých svozových trasách.

Pro laika může nový vůz Pražských služeb vypadat jako klasické popelářské auto. Na zádi má namontovaný standardní vyklápěč pro výsyp klasických kontejnerů a popelnic. „Své trumfy nový vůz odhalí až po zmáčknutí několika tlačítek. Vůz totiž disponuje zadní výklopnou stěnou. Ta po otevření vytvoří násypku pro kontejnery a zvony se spodním výsypem,“ říká tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Auto je postaveno na podvozku Mercedes-Benz Actros. „Vozidlo je navíc vybaveno lineárním lisem, takže pojme víc odpadu než klasický kontejnerový vůz s hydraulickým ramenem a je vybaveno zadní natáčecí nápravou,“ doplňuje mluvčí.

Aktuálně se v ulicích Prahy nachází 3456 venkovních stanovišť na tříděný odpad, domovních je 2623. Popelnic a kontejnerů na směsný komunální odpad mají Pražané k dispozici 122 tisíc, nádob na tříděný odpad je téměř 24 300. O jejich průběžný svoz se každý den stará více než 100 svozových aut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské služby a. s.

Štítky Pražské služby, popelářské auto, Transformer, Praha, kontejner, Mercedes-Benz Actros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské služby mají nové popelářské auto. Díky jeho možnostem mu říkají Transformer  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.