Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nepřetržité vysílání z pražského letiště nabízí sledování příletů a odletů letadel

Od února roku 2020 může kdokoliv sledovat situaci na Letišti Václava Havla Praha díky nepřetržitému živému přenosu. Online vysílání z provozu na pražském letišti navíc slaví divácký úspěch, od spuštění má přes 10,8 milionu zhlédnutí na Youtube a Mall.tv. Nově Letiště Praha nabídne i nový pohled na starty a přistání z vedlejší dráhy.

„Zájem o tzv. slow television, kdy lidé pozorují doma například letecký provoz místo televize, roste. Aby mohla veřejnost sledovat letadla prostřednictvím oblíbeného živého přenosu i během údržby hlavní dráhy, rozhodli jsme se ve spolupráci s internetovou televizí Mall.tv, že na toto období umístíme novou kameru na budovu Terminálu 2. Díky ní tak zprostředkujeme fanouškům letadel i našeho letiště pozorování provozu na vedlejší ranveji,“ uvedla manažerka externí komunikace a marketingu Letiště Praha Marcela Tučníková.

Živý přenos z nově umístěné kamery bude k dispozici od začátku údržby dráhy. Diváci ho mohou sledovat na YouTube kanálu Letiště Praha nebo na internetové televizi Mall.tv.

Živé vysílání nabízí obraz, zvuk, informace o konkrétních letadlech i aktuální fotografie strojů. Celé vysílání je k dispozici 24 hodin denně online díky kameře umístěné v blízkosti hlavní dráhy. Přenos doplňuje i reálná komunikace mezi posádkami letadel v kokpitu s řídícími letového provozu.

„Letecký provoz na pražském letišti bude nyní na více než dva měsíce převeden pouze na vedlejší dráhu 12/30, kde budou letadla vzlétat a přistávat ve zkrácené délce 2950 metrů místo standardních 3250 metrů. Na hlavní vzletové a přistávací dráze 06/24 totiž od pondělí 26. dubna 2021 do začátku července probíhá plánovaná údržba,“ popisuje mluvčí letiště Kateřina Pavlíková a dodává, že během prací dojde například k úpravě protismykových vlastností vozovky na dráze broušením, ale také k úpravě terénu v okolí ranveje.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letiště Praha

Štítky vysílání, přílety, odlety, provoz, letiště, slow tv, Praha, Letiště Václava Havla, přímý přenos, YouTube, údržba, MALL.TV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepřetržité vysílání z pražského letiště nabízí sledování příletů a odletů letadel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.