Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

U Kbelské ulice vzniknou podchody pod železniční tratí. Místo tak bude bezpečnější i dostupnější pro chodce i cyklisty

Pod železniční tratí Praha Vysočany – Lysá nad Labem u Kbelská ulice by měly vzniknou dva podchody pro pěší a cyklisty. Městská rada v pondělí projednala žádost Správy železnic a poskytne na výstavbu přes 32 milionů korun.

Návrh na poskytnutí dotace na stavbu těchto dvou podchodů ve výši 32 128 173 korun předloží náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr ke schválení pražskému zastupitelstvu na zasedání ve čtvrtek 17. prosince 2020.

Současný stav podjezdu neumožňuje bezpečný pohyb

Výstavbu nových podchodů zajistí Správa železnic v rámci stavby „Optimalizace traťového úseku Mstětice (mimo) – Praha Vysočany (včetně)“. Současný stav podjezdu neumožňuje bezpečný pohyb pěších a cyklistů. Město počítá v souvislosti tímto problémem také s rekonstrukcí Průmyslového polookruhu.

„Je důležité pracovat na zkapacitnění silnic v Praze ještě předtím, než jim odlehčí Městský okruh. V pondělí jsme odsouhlasili dotaci na stavbu dvou podchodů na Kbelské, díky kterým se rozšíří úzké hrdlo Průmyslového polookruhu o jeden jízdní pruh a zároveň bezpečně oddělí pěší a cyklistickou dopravu,“ uvedl náměstek pražského primátora Adam Scheinherr.

Dva podchody pro pěší i cyklisty

Po obou stranách podjezdu Kbelské ulice pod železniční tratí je žádoucí vybudování dvou podchodů pro chodce a cyklisty, a to v co největší blízkosti tohoto podjezdu. Podchod pouze po jedné straně by nebyl dostačující, jelikož přejít právě Kbelskou ulici na severní straně od podjezdu je prakticky nemožné.

Právě takto zajištěná stavba podchodů také výrazně sníží investiční náklady, jelikož nebude třeba platit za potřebné výluky na trati. Správa železnic totiž podchody postaví v době výluk při vlastní rekonstrukci železniční trati.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Štítky podchod, železnice, Kbelská ulice, cyklisté, chodci, cyklista, Správa železniční dopravní cesty, Praha, Vysočany, Adam Scheinherr, Lysá nad Labem, Průmyslový polookruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Kbelské ulice vzniknou podchody pod železniční tratí. Místo tak bude bezpečnější i dostupnější pro chodce i cyklisty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.