Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Signál je nově na dalších stanicích metra. V plánu je Náměstí Republiky nebo Opatov

Praha stále pokračuje v pokrývání stanic i tunelů metra LTE signálem. Od čtvrtečního dne se cestující připojí ve 33 pražských stanicích z celkového počtu 61. Nejčerstvějšími novinkami jsou signálem pokryté stanice Chodov a Háje. Na řadě je Opatov, Národní třída a Náměstí Republiky.

„Jsme za půlkou a to je skvělé!,“ raduje se náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr. Od čtvrtka je LTE signál ve stanicích Chodov a Háje. „Během listopadu dokončíme rekonstrukci stanice Opatov a pak se připojíme i tam. Potom bude signál v celém úseku od Nádraží Holešovice až po konečnou Háje,“ představuje plány Scheinherr.

V listopadu by měly být pokryty stanice Národní třída a Náměstí Republiky, což bude znamenat, že LTE signál bude na lince B od Smíchovského nádraží až po Českomoravskou.

Signál je rozšiřován po kouscích, tunel po tunelu. „Nechceme kvůli tomu omezovat provoz metra, proto na to mají operátoři vždy jen pár hodin během noci, kdy nejezdí metro. Každopádně vše jde podle plánu a stále počítáme s tím, že na začátku roku 2022 bude LTE v celém metru,“ doplnil Scheinherr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky signál, metro, rozšiřování, Praha, Opatov, tunel, Adam Scheinherr, Náměstí Republiky, Národní třída, Chodov, stanice metra, Nádraží Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Signál je nově na dalších stanicích metra. V plánu je Náměstí Republiky nebo Opatov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.