Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Přes Újezd, Staroměstskou a Malostranskou nepojedou tramvaje. Opraví se koleje

Opravy tramvajových tratí na Malé Straně a na Mánesově mostě omezí provoz tramvají. Odklonem budou dotčené spoje jezdit od 13. září, tramvaje nebudou obousměrně jezdit přes zastávky Újezd, Staroměstská a Malostranská. Informovala o tom mluvčí pražského Dopravního podniku Aneta Řehková.

Dopravní opatření

„Na Malé Straně a Mánesově mostě DPP ve dvou etapách vymění opotřebené kolejové konstrukce v křižovatce ulic Klárov a Letenská," uvedla Aneta Řehková.

Provoz tramvají v úseku Újezd-Malostranská-Staroměstská bude přerušen od nedělní půl páté ráno do čtvrtka 17. září. Navazující přerušení provozu tramvají se bude od čtvrtka do 0:30 do soboty 19. září týkat provozu v zastávkách Malostranská u stanice metra.

Po celou dobu rekonstrukce budou odkloněné trasy tramvajových linek 2, 12, 15, 18, 20, 22 i noční spoj s číslem 97. V první etapě prací budou pozměněny i trasa historické linky č. 41 a provoz autobusu č. 194. Autobusová linka bude rozdělena, jezdit bude v úsecích Florenc - Staroměstská a Malostranské náměstí - Nemocnice pod Petřínem. Na trase Újezd - Malostranské náměstí - Újezd - Švandovo divadlo bude od neděle do čtvrtka jezdit nově zavedená linka náhradní autobusové dopravy X22.

Výluka bude využita k opravám dlažby

DPP po dobu oprav zřídí náhradní zastávky Malostranská. Budou situovány na nábřeží Edvarda Beneše. Obsluhovat je budou linky 2, 15, 18 a 97. Ve druhé etapě prací k nim přibudou stejnojmenné zastávky v Letenské ulici, na nichž budou stavět tramvaje č. 22 a noční spoj 97.

Výluku na Malé Straně DPP využije také k opravám žulové dlažby a k rozšíření nástupního ostrůvku zastávky Malostranská, která je ve směru do centra. V opačném směru ji plánuje podnik rozšířit už za tramvajového provozu, a to od pondělí 21. září do pátku 25. září.

Autoři | Foto trams.fandom.com

Štítky koleje, tramvaj, stavby, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Malá Strana, Malostranská, Staroměstská, Mánesův most, oprava, Edvard Beneš, Klárov, Malostranské náměstí, Švandovo divadlo na Smíchově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Újezd, Staroměstskou a Malostranskou nepojedou tramvaje. Opraví se koleje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.