Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Začíná uzavírka Koněvovy ulice na pražském Žižkově. Potrvá do konce října

Ode dneška je pro dopravu v obou směrech uzavřena Koněvova ulice na pražském Žižkově v úseku mezi Rokycanovou a Prokopovou ulicí kvůli opravám. Radnice Prahy 3 proto varovala před možnými dopravními problémy. Uzavírka tohoto úseku potrvá podle informací Technické správy komunikací (TSK) až do konce října. Opravy ulice začaly už koncem června a potrvají do konce příštího roku.

Řidiči budou muset podle TSK ve směru do centra uzavřenou část ulice objet Rokycanovou a Prokopovou ulicí. Z centra pak bude objížďka vedena ulicemi Prokopova a Olšanská. Uzavírka zasáhne i autobusy MHD, které pojedou z centra ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Ostromečská a do centra stejně jako osobní auta Rokycanovou a Prokopovou. Změna tras a zastávek se dotkne linek 133, 136, 175, 207, 908, 909 a 913.

Místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení) řekl, že řidiči budou pravděpodobně zkoušet opravovaný úsek objet Seifertovou ulicí, kde by to mohlo zkomplikovat tramvajový provoz. Magistrát proto podle Ruta požádal, aby řidiči dočasně nemohli parkovat v Seifertově ulici, což dostal přislíbeno.

Místostarosta také uspořádal schůzku se zástupci TSK, magistrátu a majitelů obchodů v ulici ohledně zajištění zásobování a svozu odpadu v době uzavírky. Na obou stranách uzavřeného úseku podle něj vzniknou dopravním značením vymezená místa určená pro zásobovací dodávky a shromažďování odpadu.

Autoři | Foto Facebook Ondřej Rut - místostarosta Prahy 3

Štítky opravy, silnice, stavby, Koněvova, Žižkov, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Ondřej Rut, Prokopov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná uzavírka Koněvovy ulice na pražském Žižkově. Potrvá do konce října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.