Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Nové stromy i mozaikové chodníky. V sobotu začíná oprava Karlova náměstí

Technická správa komunikací hlavního města Prahy začne tuto sobotu s první etapou rekonstrukce silnice a chodníků po obvodu Karlova náměstí. Opraven bude úsek křižovatky Karlova náměstí a Resslovy ulice. První etapa oprav bude ukončena 31. srpna 2020.

Asfaltové silnice a mozaikové chodníky

Opravám, které budou trvat do konce prázdnin, budou přizpůsobeny semafory. Další etapy oprav pak budou následovat i v roce 2021.

Do konce srpna budou na Karlově náměstí upravena nároží křižovatek, budou zřízeny bezbariérové přechody pro chodce a dojde k šířkovému uspořádání dopravního prostoru. Silnice dostanou asfaltový kryt a chodníky budou mozaikové. Během oprav dojde i k úpravě odvodnění, uliční vpusti budou posunuty a případně umístěny nové. Na místě budou také vysazeny nové stromy.

Křižovatka Karlova náměstí a Resslovy ulice nebude nikdy zcela uzavřena

Silnice bude uzavřena pouze částečně. Křižovatka Karlova náměstí a Resslovy ulice nebude podle mluvčí TSK Barbory Liškové nikdy zcela uzavřena. „V každé etapě je však nutné počítat s redukcí jízdních pruhů, výjimečně pak k úplnému zamezení vjezdu do vybraných ulic po nezbytně nutnou dobu. Jelikož je zřejmé, že se v tomto konkrétním případě jedná o velmi vytížené komunikační křížení, doporučujeme řidičům, po dobu probíhající rekonstrukce využívat alternativních tras. Příkladně lze pro tuto konkrétní etapu využít trasu po komunikacích Odborů, Myslíkova a Masarykovo nábřeží a dále ve směru jízdy,“ popsala tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Mluvčí zároveň upozornila, že pokud není cílem řidičů samotné centrum Prahy, doporučuje se opravovanému místu vyhnout a využít možných širších dopravních vazeb, mezi které patří například Severojižní magistrála nebo části Městského okruhu.

Ohodnoť článek

Foto TSK, VitVit / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Štítky opravy, silnice, komunikace, Karlovo náměstí, Praha, chodník, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové stromy i mozaikové chodníky. V sobotu začíná oprava Karlova náměstí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.