Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražské metro hlásí další stanice pokryté signálem. Podívejte se, kterých se to týká

Vysokorychlostním mobilním signálem jsou od včerejška pokryty další tři stanice metra a okolní tunely. Jsou to Staroměstská na lince A a Palmovka a Florenc na lince B. Informoval o tom pražský dopravní podnik (DPP). Celkem je podle podniku pokryto 25 z 61 stanic, příští týden se signál rozšíří do stanice Malostranská a v první polovině července do dalších stanic. S pokrýváním metra LTE signálem začalo konsorcium mobilních operátorů po dohodě s DPP v roce 2018.

V plánu je dobudování větší části linky A

Nyní je podle informací podniku v plánu dobudování pokrytí na větší části linky A, kde bude po připojení Malostranské příští týden a Hradčanské a Dejvické v červenci pokryt celý úsek od Nemocnice Motol po Můstek. Na lince B je nyní pokryt úsek od Florence po Palmovku a od Smíchovského nádraží po Anděl, následovat má Českomoravská. Na lince C je signál mezi stanicemi Roztyly a Nádraží Holešovice.

Naposledy byl signál v metru rozšířen začátkem června do stanic a tunelů kolem Anděla a Smíchovského nádraží. Na konci dubna byl pokryt úsek Muzeum - Můstek a začátkem dubna se signál rozšířil do stanic Křižíkova a Invalidovna.

Na pokrytí se podílejí všichni tři čeští operátoři a firma CETIN. Dozorčí rada DPP předloni schválila smlouvu s konsorciem na 20 let, kdy za prvních deset let operátoři vyplatí DPP 120 milionů korun. Kompletně má být metro podle dřívějších informací konsorcia pokryto signálem v roce 2022. Plánovaná nová linka D by se měla pokrývat signálem už při výstavbě.

Autoři | Foto Facebook Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky metro, signál, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Florenc, Palmovka, Staroměstská, Fakultní nemocnice v Motole, Smíchovské nádraží, Česká telekomunikační infrastruktura, Roztyly, Nádraží Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské metro hlásí další stanice pokryté signálem. Podívejte se, kterých se to týká  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.