Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Vážná nehoda nákladních a osobních aut na Pražském okruhu. Na místě zasahoval vrtulník

K vážné nehodě několika nákladních a osobních aut došlo dnes před tři čtvrtě na osm ráno před nájezdem na Novopackou spojku na Pražském okruhu u Horních Počernic. Novopacká spojka byla neprůjezdná. Na místě zasahoval záchranářský vrtulník a hasiči museli z jednoho z havarovaných aut vyprošťovat jednou zaklíněnou osobu.

„Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena automatickým systémem eCall přímo z vozidla, bez zásahu řidiče a bezprostředně po nehodě. Systém ohlásil druh vozidla i jeho polohu, jednotky tak na přesné místo byly vyslány okamžitě,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kavka.

Podle hasičů bylo vyprošťování zraněného člověka náročné. Osobní auto bylo zaklíněno mezi dvěma nákladními vozy. Z prostoru osobního vozu hasiči museli vyprostit zraněnou osobu. Na místě zasahovaly tři jednotky včetně speciálního vyprošťovacího automobilu. „Po náročném vyprošťování, které trvalo čtyřicet minut, byla zraněná osoba předána zchranářům a transportována do vrtulníku letecké záchranné služby. Zásah blokoval průjezd Pražským okruhem v oblasti Horních Počernic,“ dodal Kavka.

Ředitelství silnic a dálnic uvedlo, že došlo k nehodě dvou nákladních a dvou osobních aut. Kvůli této nehodě se tvořily kolony i na dalších místech dálničního okruhu kolem hlavního města. Okolnosti nehody šetří policie.

Foto HZS Praha, PČR

Štítky nehoda, hromadná, Pražský okruh, Praha, automobil, havárie, Horní Počernice, Martin Kavka, Policie České republiky, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vážná nehoda nákladních a osobních aut na Pražském okruhu. Na místě zasahoval vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.