Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Z Prahy přímým vlakem do Chorvatska pod tisíc korun. RegioJet chystá nový spoj

Soukromý dopravce RegioJet chce letos svým pasažérům usnadnit cestu do oblíbené dovolenkové destinace, kterou je Choravtsko. RegioJet chystá přímé vlakové spojení z České republiky do Rijeky, která leží na chorvatském pobřeží Jaderského moře. První vlak by měl vyjet 30. června.

Cena výrazně pod tisíc korun

Vlak bude vyjíždět z Prahy, zastaví v Pardubicích, v Brně a následně až v Rijece a měl by v obou směrech jezdit minimálně třikrát týdně s příjezdy do Chorvatska vždy ve středu, v sobotu a v pondělí. „V provozu by měl být přes celé léto až do druhé poloviny září,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Pro cestující půjde podle Ondrůje o nejvýhodnější a nejpohodlnější možnost, jak se dostat z České republiky na Jadran. Ceny jízdenek by totiž měly být velmi atraktivní. „Počítáme s tím, že ceny jízdenek budou začínat na úrovni výrazně pod tisíc korun za jednu cestu,“ uvedl Aleš Ondrůj pro Novinky.

Speciální autobusy

V Chorvatsku by pak cestující měli mít možnost využít speciálních návazných autobusů pro rozvoz přímo do míst jejich dovolených na chorvatském pobřeží. RegioJet plánuje upřesnit veškeré detaily během následujících dnů, kdy chce zahájit prodej jízdenek a také oslovit cestovní kanceláře a agentury s nabídkou přepravy jejich klientů za nejvýhodnější ceny.

„Vlakový spoj RegioJet nabídne cestujícím služby, na které jsou z vlaků RegioJet zvyklí - včetně připojení k internetu zdarma, stejně jako možnost využití zábavního portálu během jízdy,“ doplnil mluvčí RegioJetu. Další informace RegioJet upřesní, jakmile budou k dispozici a bude zahájen předprodej jízdenek na spoje do Chorvatska.

O dopravci jsme naposled informovali ve spojitosti s kontroverzní kampaní, která zvala obyvatele Prahy na výlet na venkov, jízdenky přitom směřovaly z Prahy do Brna, Ostravy nebo Olomouce.

Co v Praze! Jeďte na venkov! Dopravce nabízí jízdenky do Brna kontroverzní kampaní

Provozovatel osobní železniční a autobusové dopravy v Česku RegioJet přišel s kampaní, která láká na levné jízdenky z Prahy do ostatních krajských měst, mezi kterými jsou například Brno, Olomouc nebo Ostrava. Slogan kampaně zní „Co...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook RegioJet

Štítky železnice, spoj, Praha, Chorvatsko, RegioJet, Česko, Jaderské moře, Rijeka, Brno, Pardubice, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Prahy přímým vlakem do Chorvatska pod tisíc korun. RegioJet chystá nový spoj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.