Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Kapacita záchytného parkoviště na Černém Mostě bude rozšířena. Zaparkuje zde 880 aut

Včera začaly přípravy ke stavbě nového P+R parkovacího domu Černý Most III, který vznikne na místě současného parkoviště Černý Most I, ale bude rozšířen na kapacitu až 880 aut. Dokončen by měl být příští rok. V červnu proběhne demolice povrchů, provádění sond, rozebírání chodníků, zemní a další práce, v červenci pak začnou dělníci stavět.

Každé auto se počítá

Do konce příštího roku vznikne na Černém Mostě nové třípatrové P+R parkoviště s kapacitou až 880 míst, kde bude stát na ploše u Chlumecké ulice, kde je nyní pozemní parkoviště Černý Most I pro necelých 300 aut. „Záchytné parkoviště P+R Černý Most II zůstane i nadále v provozu,“ doplnil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Plošné i objektové P+R parkoviště jsou důležité dopravní stavby. „Každé auto, které při cestě do Prahy zaparkuje na jejím okraji, se počítá. Ulevuje se tím dopravě v centru a zlepšuje se vzduch i životní prostředí v hlavním městě. Od konce příštího roku bude moct na Černém Mostě zaparkovat dalších 880 aut v třípatrovém parkovacích domě,“ vysvětluje náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Stavbu parkoviště spolufinancuje Operační program Praha – pól růstu a Evropský fond pro regionální rozvoj. Celkově vyjde na necelých 500 milionů korun bez DPH.

První auta v roce 2022

Stavba začala 1. července 2020 a hotová by měla být do konce příštího roku. První auta by zde pak měla zaparkovat už začátkem roku 2022. Výhodou nového parkoviště bude kromě kapacity i snadná dostupnost na konečnou stanici metra B – Černý Most, která se navíc nachází poblíž nákupních center. Na parkovišti bude mimo jiné 22 míst pro ZTP a další dvě místa pro nabíjení elektroaut.

Další práce na parkovištích se chystají. „Dál letos budeme pokračovat také v práci na jiných plošných P+R parkovištích. Jmenovitě v roce 2020 otevřeme P+R Lipence, Hostivař 3 a Lednická Kyje, což je minimálně dalších 200 parkovacích míst,“ doplňuje Adam Scheinherr.

Ohodnoť článek

Foto TSK

Štítky parkování, P+R, Černý Most, auta, Praha, Adam Scheinherr, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapacita záchytného parkoviště na Černém Mostě bude rozšířena. Zaparkuje zde 880 aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.