Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pražské metro jezdí ve špičkách častěji. Podívejte se na intervaly

Ode dneška se zkrátí intervaly spojů v ranní a odpolední špičce na všech linkách pražského metra. Během dopoledne mimo špičku budou soupravy jezdit každých pět minut.

Na lince A bude metro v ranní špičce jezdit v intervalu tři minuty, 160 vteřin na lince B a 130 vteřin na lince C. V odpolední špičce budou nově intervaly 3,5 minuty na lince A, tři minuty na lince B a 155 vteřin na lince C. Během dopoledne mimo špičky bude dopravní podnik na všech třech linkách soupravy vypravovat po pěti minutách, večerní intervaly zůstávají stejné. O víkendech a státních svátcích bude metro jezdit po 7,5 minutách.

Dopravní podnik provoz metra posiluje v návaznosti na uvolňování mimořádných opatření, která zavedla vláda v boji proti covidu-19, a na postupný nárůst poptávky po přepravě v MHD. Za běžného stavu před pandemií se v průměru v pracovních dnech metrem svezlo 1,2 milionu cestujících, poslední květnový víkend to byla asi polovina.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky MHD, metro, Praha, Dopravní podnik hl.m.Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské metro jezdí ve špičkách častěji. Podívejte se na intervaly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.