Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Komořany se promění. V plánu je nová tramvajová trať a městská třída

Komořany se začnou proměňovat. Opomíjená čtvrť se dočká tramvajové trati a nové městské třídy. Vedení hlavního města si nyní nechá zpracovat studii, která plánovanou proměnu detailně navrhne. Studie by měla být hotova na konci příštího roku.

„Díky tramvajové trati vznikne v oblasti městská třída a ne rušný dálniční přivaděč, kterého se místní obávali. Zároveň zde kapacitní kolejová doprava dává velký smysl, protože bude v budoucnu ekologicky přepravovat Pražany z nové městské čtvrti v Komořanech a Modřanech,“ popisuje náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

V Komořanské ulici se aktuálně připravuje hned několik velkých projektů, které prolínají zájmy hlavního města a soukromého investora. V prostoru zaniklého průmyslového areálu Cukrovar Modřany je připravována nová zástavba. Plánuje se také zmíněná rekonstrukce ulice Komořanská a výstavba nové tramvajové trati, která vyústí do Modřan.

„Doporučení pracovní skupiny k dalšímu postupu přípravy komunikace Nová Komořanská se nyní budou dále rozpracovávat, Dopravní podnik by měl zpracovat studii tramvajové tratě spolu s urbanistickým a krajinářským přesahem. Těším se na výsledek a věřím, že se jedná o významný krok pro proměnu a zkvalitnění celého území,“ říká první místostarosta městské části Praha 12 a předseda pracovní skupiny Vojtěch Kos.

Dopravní podnik tak do konce příštího roku zpracuje studii, která by měl být první vlaštovkou při modernizaci čtvrti. „Těší mě, že se kromě nové tramvajové trati plánuje i komplexní úprava okolních veřejných prostranství. Věřím, že díky tomuto přístupu vznikne další kvalitní místo, kde lidé rádi žijí a tráví čas,“ uzavírá Ondřej Boháč, ředitel IPR. Právě IPR nyní připraví zadaní, podle kterého začne dopravní podnik tvořit samotnou studii.

Komořany jsou bývalá vesnice, dnes čtvrť a katastrální území Prahy, součást městské části Praha 12. Dnešní dopravní osou Komořan je právě Komořanská ulice. 

Ohodnoť článek

Foto ŠJů (cs:ŠJů) / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Štítky Praha, Komořany, Komořanská, tramvaj, tramvajová dráha, dopravní společnost, Adam Scheinherr, Modřany, Cukrovar Modřany, Ondřej Boháč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komořany se promění. V plánu je nová tramvajová trať a městská třída  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.