Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Dnes byla slavnostně otevřena nová cyklostezka pod Čuprovou ulicí v Libni

Technická správa komunikací dnes slavnostně otevřela vůbec nejnáročnější stavbu z těch, které za letošní rok realizuje. Jde o podjezd na cyklostezce A26 pod mostem v ulici Čuprova. TSK letos postaví a opraví desítky kilometrů tras pro cyklisty.

Největší cyklistická stavba za poslední roky

Nově budovaná stezka se nachází na území Prahy 8 a 9 převážně v zastavené části podél koryta říčky Rokytky. Jde o část cyklostezky A26 Rokytka z Libně do Vysočan. Stavba leží na levé straně břehu Rokytky ve směru toku.

„Vodní prostup Rokytka patří mezi největší cyklistické akce v posledních letech a je výjimečná svým rozsahem. Kromě trasy pro cyklisty se upravilo i koryto řeky a opravily se ochranné a opěrné zdi. Jedná se o investici za 48 milionů korun. Rozvoj pěší a cyklistické infrastruktury je totiž z dlouhodobého hlediska logickou volbou pro moderní evropskou metropoli. Proto do aktivní dopravy investujeme s TSK víc než kdy v dřív. Pro představu – letos 170 milionů korun, loni 121 milionů. V roce 2017 to bylo jen 17 milionů,“ uvedl náměstek primátora hlavního města Prahy a radní pro dopravu Adam Scheinherr.

Cyklisté se nemusejí otáčet o 180 stupňů

„Výstavbou této části stezky dochází nejen k napřímení cyklistické a pěší vazby v linii A26, ale zejména tím odpadá nebezpečné místo, kdy se cyklisté museli na úzkém chodníku při prudkém sjezdu do podchodu otáčet o 180 stupňů. Dalším důležitým prvkem stavby je úprava koryta Rokytky, což napomůže lepšímu průtoku v rámci prevence při možných lokálních povodních,“ přibližuje generální ředitel Technické správy komunikací Jozef Sinčák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto bunkershot.cz

Štítky cyklo, cyklostezka, podjezd, Čuprova, Praha, Libeň, cyklista, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Rokytka, Vysočany, Adam Scheinherr, Jozef Sinčák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Dnes byla slavnostně otevřena nová cyklostezka pod Čuprovou ulicí v Libni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.