Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Muž v kradeném autě při honičce srazil policistu. Padl i varovný výstřel

Pražští policisté dopadli včera večer po dalším pronásledování nebezpečného recidivistu, který ujížděl v pondělí v ukradeném autě policistům na Pardubicku. Při ujíždění srazil policistu a hrozí mu osm let za mřížemi.

Sražený policista

Kriminalisté od začátku týdne pátrají po Mercedesu, který byl ukraden v pražském Suchdole. Hned v pondělí si kradeného auta všimli policisté v Pardubicích. Když se pokusili vůz zastavit, začal řidič ujíždět a při manévru srazil jednoho z policistů. Honička skončila havárií, při které vůz skončil v poli a řidič z něj stačil utéct. Neutekl však před fotoaparáty pohotových svědků, kteří policii usnadnili pátrání.

Honička v Praze

Kriminalisté věděli, kdo je možný podezřelý a že by mohl používat modrou Audi. Na toto vozidlo policisté narazili v úterý, deset minut před sedmou hodinou večerní v Korunovační ulici v Praze 7. Na výzvy k zastavení řidič nereagoval, naopak sešlápl plyn, najel na chodník a začal ujíždět velmi vysokou rychlostí ulicí Podbabská ve směru na Suchdol a v Papírenské ulici jel dokonce v protisměru, kde ohrozil několik dalších vozidel. Při prudkém odbočení pod viadukt do ulice v Podbabě nezvládl řízení a narazil do volně stojícího motocyklu.

V Lysolajském údolí se střetl s protijedoucím vozidlem, ale pokračoval dál a ztratil se policistům z dohledu. Policisty za hříšníkem navígovali kolemjdoucí. Havarovanou Audi našli policisté v ulici Lysolajské údolí, kde řidič nezvládl zatáčku a havaroval do svodidel.

Útěk a varovný výstřel

Muž z místa havárie utekl a směr jeho útěku ukázal policistům řidič autobusu městské hromadné dopravy. Policisté muže naháněli v lese, ale jelikož nedbal zákonných výzev, použili policisté i varovný výstřel. Podezřelého zastavili šestatřicetiletého podezřelého i díky přispění náhodného kolemjdoucího, který muže v lese pomohl kolegům zadržet.

Policisté zjistili, že se jedná o muže, kterého vytipovali jako možného podezřelého z krádeže vozidla Mercedes, a kterého pronásledovali policisté v Pardubicích. „Tento recidivista byl v minulosti několikrát trestaný a dokonce i odsouzený za majetkovou trestnou činnost. Dále řídil i přesto, že byl pod vlivem drog a měl uložený zákaz řízení až do roku 2023," popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody, násilí proti úřední osobě, maření úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu až osm let ve vězení. Kriminalisté státnímu zástupci předloží podnět na jeho vzetí do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky honička, kradené auto, varovný výstřel, Praha, Mercedes-Benz, Pardubický kraj, Audi, Pardubice, Suchdol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v kradeném autě při honičce srazil policistu. Padl i varovný výstřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.