Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha chce zrušit organizaci TSK, která se stará o opravy silnic a mostů. Je nepotřebná

Pražská příspěvková organizace Technická správa komunikací (TSK) zanikne k letošnímu 30. červnu. Důvodem je, že její činnost převzala stejnojmenná akciová společnost vlastněná městem. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Zrušení musí ještě projednat zastupitelé. TSK má na starosti mimo jiné správu a opravy silnic, chodníků či mostů a má zhruba 400 zaměstnanců.

TSK byla zřízena k 1. červenci 1989 usnesením plenárního zasedání Národního výboru hlavního města jako rozpočtová organizace. Následně byla v roce 1995 změněna její forma na příspěvkovou organizaci.

V rámci ukončení příspěvkové organizace budou muset být ještě vyřešeny například pracovněprávní vztahy se zaměstnanci, bude nutné vypovědět smlouvy o dodávce služeb nebo zrušit bankovní účty. Zbývající nedořešené pohledávky a závazky příspěvkové organizace převezme hlavní město.

Agenda původní příspěvkové organizace byla převedena na obchodní společnost v roce 2017, kdy byla podstatně omezena činnost příspěvkové organizace a snížen počet zaměstnanců. Nyní jich má podle dokumentu pět a ročně její fungování vyjde město na zhruba sedm milionů korun.

Autoři | Foto tsk-praha.cz

Štítky silnice, mosty, TSK, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, příspěvková organizace, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha ruší organizaci TSK, která se stará o opravy silnic a mostů. Je nepotřebná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.