Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Ze sloupů trakčního vedení tramvají odstraní tři stovky nelegálních reklam. Za dopravní podnik se postavil soud

Ze sloupů nesoucích trakční vedení tramvají zmizí na tři stovky reklamních nosičů. Obvodní soud pro Prahu 9 nařídil firmě Erflex nelegálně osazené nosiče odstranit. Společnost se u soudu hájila, že si reklamní plochy pronajala od firmy Rencar ze skupiny JCDecaux. Soud ale smlouvu mezi dopravním podnikem, kterému sloupy patří, a Rencar shledal za neplatnou.

S Rencar se o platnosti smluv mezi společnostmi pře dopravní podnik dlouhodobě. „Soudy vydaly další rozhodnutí, které potvrzuje správnost naší argumentace a oprávněnost našich nároků směrem ke společnosti Rencar. Aktuální rozhodnutí tak představuje další z úspěšných kroků ve sporech s Rencar, která využívala, a dokonce dále přenechávala třetím osobám reklamní plochy v majetku DPP neoprávněně a bez platné smlouvy," uvedl generální ředitel dopravního podniku Petr Witowski.

Společnost Erflex se u soudu bránila argumenty, že řádně uzavřela smlouvu o užívání sloupů s firmou Rencar, která si podle ní tyto plochy pronajala od dopravního podniku. „Z důvodu obstrukcí na straně Rencar však doposud s konečnou platností spor vyřešen nebyl," sdělil Ondřej Kubát z dopravního podniku. Obvodní soud pro Prahu 9 ve svém rozhodnutí rozhodl, že sporná smlouva mezi dopravním podnikem a Rencar z roku 1997 je neplatná pro nedostatečně sjednaný předmět smlouvy, a tedy ani společnost Erflex nemá právo majetek dopravního podniku reklamně užívat.

Francouzská JCDecaux v posledních letech přišla v Praze o dvě velké zakázky. Kromě kontraktu s magistrátem také v roce 2016 vypověděl právě DPP firmě Rencar z její skupiny smlouvu na reklamní plochy v MHD. Společnost následně krok napadla u soudu, spor dosud neskončil. JCDecaux kvůli postupu dopravního podniku požádala rovněž o mezinárodní arbitráž, ve které po České republice požaduje 553 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky reklama, soud, tramvaje, dopravní podnik, nelegální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze sloupů trakčního vedení tramvají odstraní tři stovky nelegálních reklam. Za dopravní podnik se postavil soud  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.