Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Pražce v metru budou vyměněny. Cestující čekají výluky

Cestující na trase pražského metra C budou muset letos třikrát využít náhradních autobusů. Dopravní podnik (DPP) chystá výměnu pražců, výluky se uskuteční v dubnu, červenci a září. Všechny se uskuteční ve sváteční dny. Sdělila to mluvčí DPP Aneta Řehková. Podnik vyměňuje pražce na trase C už delší dobu, naposledy loni na konci října.

První, velikonoční výluka se uskuteční od 10. do 14. dubna, kdy bude podnik vyměňovat pražce mezi stanicemi Pražského Povstání a Pankrác. V úseku bude nahrazeno novými 282 pražců. V samotné stanici Pankrác to bude dalších 122 pražců.

Druhá výluka na nejstarší trase metra se uskuteční od soboty 4. července do pondělí 13. července. Mezi stanicemi Muzeum a I.P. Pavlova vymění DPP 588 pražců.

Poslední výluka bude od 26. do 29. září v úsecích Pražského Povstání a Pankrác a Budějovická a Kačerov. V prvním zmíněném úseku bude vyměněno 198 pražců a ve druhém 98.

Na trase C se musí pražce vyměňovat po větších částech, a to kvůli zabezpečovacímu zařízení, které musí být celé vypnuto. Například na trase A funguje jiný typ zabezpečení, který umožňuje výměnu jednotlivých pražců v noci. To na trase C nelze.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, metro, pražce, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pankrác, Pražského povstání, Kačerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražce v metru budou vyměněny. Cestující čekají výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.