Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Z Kačerova k Labuti povede nová stezka pro chodce a cyklisty. Bude stát 16 milionů korun

V pražské Krči vznikne od stanice metra C Kačerov směrem k autobusové zastávce U Labutě nová stezka pro chodce a cyklisty. Zhruba kilometr dlouhá stezka vyjde na 16 milionů korun. Stavba cyklostezky je naplánována od 2. dubna do 31. května.

Novináře o výstavbě stezky informovala mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Mezi Kačerovem a Labutí musí nyní cyklisté jet buď po silnici, nebo proti předpisům po chodníku. „Jedná se o nahrazení stávající pěší komunikace vedené podél Michelské a Vídeňské ulice stezkou pro chodce s povoleným vjezdem jízdních kol včetně jejího rozšíření. Stezka bude spojovat zastávku U Labutě a stanici metra Kačerov,“ uvedla Lišková.

Stezka povede částečně parkem a částečně při Vídeňské a Michelské ulici. Na šířku bude měřit tři metry a dlouhá bude 900 metrů. Povrch bude asfaltový a přechody a přejezdy budou bezbariérové. Součástí výstavby je přeložení kabelů dopravního podniku (DPP) a Pražské energetiky (PRE), nové veřejné osvětlení a TSK nechá rovněž upravit zeleň.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 8

Štítky rekreace, stavby, cykloturistika, Kačerov, Krč, stezka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Kačerova k Labuti povede nová stezka pro chodce a cyklisty. Bude stát 16 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.