Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V zastávce Rajská zahrada budou vlaky ve špičce zastavovat po 10 až 15 minutách

Na nové vlakové zastávce Rajská zahrada v Praze 14 budou zastavovat od neděle 10. prosince příměstské vlaky ve směru na Kolín, Mělník či Milovice. Vlaky budou jezdit v období dopravní špičky ve všedních dnech v intervalu deset až 15 minut a mimo špičku a o víkendu v intervalu 15 až 30 minut.

Stanici metra B Rajská zahrada spojí se zastávkou lávka, která bude dokončena na jaře příštího roku. Železniční zastávku buduje Správa železnic a lávku financuje hlavní město.

Ve stanici budou zastavovat linky S2, S3, S9, S22 a S34. „Jízdní dobou 13 minut vlaky směle konkurují metru, jehož jízdní doba mezi Rajskou zahradou a Náměstím Republiky je o tři minuty delší. Linka S9 bude v tomto úseku mezi hlavním nádražím a Lysou nad Labem v provozu jen ve špičkách v hodinovém intervalu," sdělil Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

Na zastávku se lidé dostanou po nové lávce. Zatím to půjde pouze z Hutí. Druhá část lávky přes Chlumeckou ulici k metru B Rajská zahrada bude dokončena a otevřena v prvním čtvrtletí příštího roku. „Dočasně je nutné použít pro přístup ke stanici metra a na sídliště Černý Most stávající podchod pod Chlumeckou," uvedl Drápal.

Přechod silnice a kolejí budou tvořit dvě ocelové lávky zakončené dvěma věžemi, ve kterých budou výtahy a schodiště. Šířka lávek je naplánována na 3,75 metru a schodišť na 1,75 metru. Lávky budou přes Chlumeckou měřit 49,35 metru a přes železnici k nástupištím to bude 20,27, respektive 16,73 metru.

Na zastávce budou umístěny také nové navigační systémy, které nyní Ropid testuje. Na lávce navedou cestující k jednotlivým nástupištím, výtahům i východům. Pro směrové tabule zde budou poprvé použity prototypy prosvětlených nosičů, které Ropid otestuje také ve stanici metra B Palmovka. Součástí má být i velká prosvětlená kostka se symboly příměstského vlaku, tedy písmenem S.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky Rajská zahrada, vlak, metro, zastávka, spojení, stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zastávce Rajská zahrada budou vlaky ve špičce zastavovat po 10 až 15 minutách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.