Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sypače vyrazily do ulic Prahy k úklidu prvního sněhu letošní zimy

Praha zažila první sněžení letošní zimy, kvůli kterému musely vyjíždět silničáři k prvnímu posypu nejdůležitějších silnic. O výjezdu informovala Technická správa komunikací na síti X. Sněžení způsobilo komplikace na některých autobusových linkách v Praze, sněžilo na většině území České republiky.

Pražští silničáři za sebou mají první ostrý výjezd letošní zimy

Sníh, který napadl o víkendu, působil kompplikace na některých spojích pražské MHD. Dopravní podnik inforrmoval o problémech autobusů se sjízdností silnic u Tuchoměřic a na lince 172 v ulici Na Hvězdárně ve Velké Chuchli.

Pražští silničáři za sebou mají první ostrý výjezd letošní zimy. „Ve 02:15 hodin jsme vyhlásili výjezd na likvidační posyp motoristických komunikací I., II. a III. pořadí. Řidiče prosíme, aby byli na sebe opatrní, a k ostatním účastníkům dopravního provozu ohleduplní, a to nejenom během víkendové noci,“ napsala dnes v noci na síť X TSK.

Silnice jsou rozdělené do tří pořadí

Silnice v Praze, o které se stará TSK, jsou rozdělené do tří základních pořadí podle významu. Pro údržbu na komunikacích prvního pořadí je vyhrazeno 73 sypačů s pluhem. Dalších padesát menších strojů je připraveno na komunikace druhého a třetího pořadí. K dispozici jsou dvě sněhové frézy a jeden sypač pro operativní zásahy pro integrovaný záchranný systém.

Sněžení si o víkendu užila většina České republiky. „Nedělní ráno je ještě více zasněžené než to sobotní. Sníh již leží na většině území ČR," napsali meteorologové dnes ráno na facebookovém profilu. Přes deset centimetrů dnes ráno naměřili například meteorologové na stanici Ústí nad Labem - Kočkov, která leží v nadmořské výšce 375 metrů.

Ohodnoť článek

Foto TSK

Štítky počasí, silnice, MHD, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sypače vyrazily do ulic Prahy k úklidu prvního sněhu letošní zimy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.