Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Mezi Jindřišskou a Lazarskou nepojedou tramvaje. Budou se opravovat koleje

Kvůli opravě tramvajové trati dojde na deset dnů k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku mezi Jindřišskou a Lazarskou. Vzhledem k lokalitě nebude zavedena náhradní autobusová doprava. Přerušení provozu tentokrát omezuje jeden z nejvytíženějších úseků a dotkne se jak denních, tak většiny nočních linek.

Rekonstrukce části tramvajové trati v centru Prahy patří mezi poslední dlouhodobé akce, které Dopravní podnik hlavního města Prahy provede ještě letos. Opravy potrvají deset dnů, konkrétně bude provoz přerušen od pondělí 30. října do středy 8. listopadu. Přestože bude provoz přerušen pouze na deset dnů, dotkne se značného počtu tramvajových linek, kdy čtyři z nich budou muset být rozděleny.

Podrobné schéma změn tras tramvajových linek najdete na stránkách pražského dopravního podniku zde.

Jedná se o havarijní opravu, při které je třeba vyměnit oblouky, které pochází z roku 2014 v Jindřišské ulici a v oblasti křižovatky Lazarské a Vodičkovy. Vzhledem k vytíženosti tamní tramvajové trati je opotřebení oblouků velmi vysoké a nelze jej odkládat. Vedoucí jednotky Dopravní cesta tramvaje DPP Miroslav Penc upozorňoval v souvislosti s uzavírkou na potřebu nové tramvajové trati vedoucí z Václavského náměstí k Muzeu, která by umožnila alternativní vedení tramvajových linek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Jindřišskou a Lazarskou nepojedou tramvaje. Budou se opravovat koleje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.