Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTOGALERIE: Od Rudolfina dnes odpoledne vyrazila expedice Tatra kolem světa 2

Dnes po druhé hodině vyrazila od pražského Rudolfina na cestu kolem světa expedice Tatra kolem světa 2. Expedice chce během tří let ujet asi 270 tisíc kilometrů přes 69 zemí pěti kontinentů. Výprava navazuje na původní expedici z osmdesátých let s názvem Tatra kolem světa.

Prostorná sprcha i dva záchody

Tatra přijela ze Staroměstského náměstí před půl jednou a slavnostní odjezd výpravy od Rudolfina se uskutečnil krátce po druhé hodině. Na místě bylo několik stovek lidí. „Máme tam velkou prostornou sprchu, máme tam 700 nebo 800 litrů teplé vody, tři bojlery, čtyři okruhy vytápění, klimatizaci, máme tam obrovské akumulátory, dva záchody, jednu záložní sprchu a jednu venkovní sprchu," spočítal člen expedice Marek Havlíček.

Dobré jméno České republiky

Expedice si vzala za cíl stejně jako tehdy šířit dobré jméno České republiky a našich výrobků ve světě. Náklady na expedici odhadují organizátoři na 25 milionů korun. Do nákladů jsou započítány částky od koupě vozu přes stavbu obytné části až po přepravu.

Slavnostní odjezd

Setkání účastníků expedice s fanoušky začalo u Rudolfina už v poledne a po druhé hodině proběhl slavnostní odjezd. Výprava je rozdělena do tří etap. Vůz Tatra T 815 4x4 v expediční úpravě na jednotlivé kontinenty přepraví loď. Ve voze budou vyhrazená místa také pro zájemce, kteří expedici finančně podpořili a budou se k ní moci postupně přidávat na různé úseky.

Foto Vít Hassan

Štítky Tatra, expedice, Tatra kolem světa 2, Praha, Tatra kolem světa, Rudolfinum, sprcha, Česko, Marek Havlíček, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Od Rudolfina dnes odpoledne vyrazila expedice Tatra kolem světa 2  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.