Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tramvajová trať na Smíchově se propadá. Opravy potrvají od března do října

Tramvajová trať v Sokolovské ulici mezi zastávkami Poliklinika Vysočany a Vysočanská projde opravou. Provoz tramvají bude obousměrně přerušen od pátku 28. února do 3. dubna. Řidiči budou jezdit po objízdných trasách. Dnes to řekli náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě) a technický ředitel Pražského dopravního podniku (DPP) Jan Šurovský. Podnik letos rovněž zahájí opravu tratě v Nádražní ulici v Praze 5.

Mizerný stav trati v Sokolovské

Trať v Sokolovské se mimo jiné propadá. „Když se na ni podíváte, tak se tramvaje při jízdě kývají ze strany na stranu a musí jet poměrně pomalu. Na trati budou odstraněny betonové panely. Vznikne vana s tlumící antivibrační rohoží, na tom bude na betonové desce umístěna nová tramvajová trať a kolejnice, povrch bude asfaltový," řekl Šurovský.

Změněny budou trasy tramvají. Linka 14 bude končit na Palmovce. Tramvaj číslo 16 bude končit u vysočanské polikliniky. Zajíždět jsem budou obousměrné tramvaje, které vždy ve směru z centra přejedou po provizorní konstrukci na druhou kolej a vydají se zpět do centra. Z Lehovce na náměstí OSN bude jezdit náhradní linka 36, kde se obrátí a pojede zpět.

Upravena bude zastávka Vysočanská

Ve Vysočanech se budou řidiči potýkat s problémy ještě na Poděbradské. Rekonstrukci 535 metrů dlouhého úseku mezi ulicemi Čerpadlová a Podkovářská zahájí Technická správa komunikací 24. února a akce potrvá do května. Směr z centra bude uzavřen a doprava bude převedena do jízdního pásu ve směru do centra, kdy v každém směru bude jeden jízdní pruh. V případě vjezdů bude opravována jedna jeho polovina.

Upravena bude zastávka Vysočanská ve směru z centra. Zkrácena bude na délku jedné tramvajové soupravy, od čehož si DPP slibuje zvýšení bezpečnosti. „Zvýšená vozovka začne bezprostředně za stojící tramvají. Bude tam zvýšený práh a ani méně bystrý řidič se nebude moci rychle rozjet mezi lidi na nástupišti," řekl Šurovský.

V nejhorším stavu je nyní v Praze podle Šurovského trať v Nádražní ulici mezi Smíchovským nádražím a Zlíchovem. „Za měsíc zahájíme rekonstrukci. Je to největší rekonstrukce a největší omezení v tramvajové dopravě letos. Bude to od března do října," řekl Scheinherr.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky tramvaje, koleje, správa, stavby, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, tramvajová dráha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Adam Scheinherr, Smíchov, Vysočany, Praha sobě, Vysočanská, OSN, Palmovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvajová trať na Smíchově se propadá. Opravy potrvají od března do října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.