Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pražský okruh u Černého Mostu se rozšíří, stavět se má příští rok

Ředitelství silnic a dálnic získalo územní rozhodnutí na rozšíření Pražského okruhu u Černého Mostu. Měl by mít šest pruhů. Informoval o tom jeho ředitel Radek Mátl. Ředitelství silnic a dálnic už má podle něj pro rozšíření částečně zpracovanou dokumentaci pro stavební povolení a zahájilo také majetkoprávní přípravu.

Územní rozhodnutí vydal tento týden stavební úřad pražského magistrátu. Rozšířit se má úsek 510 mezi Satalicemi a Běchovicemi, na který má navázat dosud chybějící úsek 511 k dálnici D1. Z části dokumentu, kterou Mátl na Twitteru zveřejnil, vyplývá, že Ředitelství silnic a dálnic o vydání územního rozhodnutí požádalo na konci listopadu 2020.

Část okruhu mezi Běchovicemi a D1, která má měřit 12,6 kilometru, chce Ředitelství silnic a dálnic začít stavět příští rok. Územní rozhodnutí vydal v polovině roku 2020 stavební úřad Prahy 22 a loni v červnu ho pravomocně potvrdil jihočeský krajský úřad, který ho řešil po podání námitek, podle kterých byl pražský magistrát při rozhodování podjatý. Do konce letošního roku chce Ředitelství silnic a dálnic získat stavební povolení.

Vnější okruh kolem Prahy má po dokončení měřit asi 83 kilometrů, v současnosti je v provozu zhruba polovina. Kromě jihovýchodní části chybí také severní úsek od Ruzyně přes Suchdol a Březiněves až do Satalic. Nyní je před fází posouzení vlivu na životní prostředí EIA.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Pražský okruh, Černý most, stavba, územní rozhodnutí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský okruh u Černého Mostu se rozšíří, stavět se má příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.