Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil Praze pokutu přes dva a půl milionu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil Praze pokutu ve výši 2 679 000 korun za porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže v souvislosti s loterijními vyhláškami. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad. Jeho podání by měli na pondělním jednání městské rady odsouhlasit pražští radní.

Praha se podle úřadu dopustila porušení zákona, který orgánům veřejné moci zapovídá zvýhodňovat některé soutěžitele

„Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým rozhodnutím hlavnímu městu Praze pokutu ve výši 2 679 000 korun za porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže v souvislosti s loterijními vyhláškami. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Švanda.

Praha se podle úřadu dopustila porušení zákona, který orgánům veřejné moci zapovídá zvýhodňovat některé soutěžitele. „Ve své regulaci loterií, sázkových a hazardních her Praha v období od 1. prosince 2012 do 20. prosince 2018 vymezovala konkrétní adresní místa pro provozování těchto her, aniž by tato místa byla vybrána na základě objektivních, nediskriminačních a předem známých kritérií,“ vysvětlil mluvčí.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uvádí, že tímto jednáním v Praze došlo k narušení hospodářské soutěže na trhu provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her nebo hazardních her a od 1. prosince 2012 do 31. prosince 2016 také k narušení soutěže na trhu provozování heren, kasin, restaurací a dalších podniků určených k sázkovým hrám nebo loteriím.

Radní mají v plánu odhlasovat podání rozkladu

Mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman upozornil na fakt, že v tuto chvíli jde o nepravomocné rozhodnutí, proti kterému je možné podat rozklad, což mají pražští radní v plánu učinit. „Na pondělní jednání městské rady je připraven materiál, kterým by měli radní odsouhlasit podání rozkladu. Přílohou tohoto usnesení pak bude i samotné rozhodnutí,“ uvedl pro naši redakci Vít Hofman.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vede v současné době s Prahou také další správní řízení, které se týká možného narušení hospodářské soutěže v důsledku pokračující regulace hazardních her obecně závaznými vyhláškami v období od konce roku 2018 do října 2021, kdy bylo toto řízení zahájeno.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Horňák

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, loterie, hazard, Praha, hospodářská soutěž, hazardní hra, Vít Hofman, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil Praze pokutu přes dva a půl milionu  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.