Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Šestnáctiletá dívka se chtěla zabít v Krčském lese. Život jí zachránili strážníci

Pražští strážníci řešili v předvánočním čase případ, kdy se šestnáctiletá dívka chtěla připravit o život. Zalarmovala je matka dané dívky. Šestnáctiletou dívku bez známek života našli strážníci v Krčském lese, poskytli jí první pomoc a předali záchranářům.

V pátek 20. prosince zavolala na linku 156 matka, která oznámila, že její šestnáctiletá dcera se má nacházet v Krčském lese a vyhrožuje sebevraždou. Strážníci se vydali do dané lokality a mezi stromy nakonec dívku skutečně našli, ležela v nízkém porostu v bezvědomí a bez známek života. Kolem dívky byly prázdné lahve od alkoholu a prázdné plato od léků.

Jeden ze strážníků zahájil nepřímou srdeční masáž, druhý zavolal záchranku a státní policii, pátracímu policejnímu vrtulníku pak dával baterkou světelné signály.

Dívku se zakrátko podařilo přivést k vědomí, ale pomoci se začala fyzicky bránit, kopala a byla zmatená. „Nakonec ji strážníci uklidnili a společně se státními kolegy přemístili na zpevněnou komunikaci, zabalili do termofólie, uložili do stabilizované polohy a kontrolovali její vitální funkce až do příjezdu záchranářů, kteří si pak pacientku převzali do péče," popsala mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Ohodnoť článek

Foto Czech Wikipedia user Packa [CC BY-SA 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)]

Štítky pokus, sebevražda, záchrana života, Krčský les, Kunraticko-michelský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestnáctiletá dívka se chtěla zabít v Krčském lese. Život jí zachránili strážníci  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.