Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Operátoři požádají klienty o stažení eRoušky. Všem majitelům chytrých telefonů pošlou výzvu

Čeští mobilní operátoři T-mobile, O2 a Vodafone reagují na výzvu vlády a všem svým zákazníkům s chytrými telefony odešlou prostřednictvím SMS prosbu ministerstva zdravotnictví o instalaci aplikace eRouška.

Pro správné fungování aplikace eRouška je potřeba aby uživatelé měli ve svém chytrém telefonu aktualizovaný operační systém verze minimálně Android 6 (Google) nebo iOS 13.5 (Apple). Více o aplikaci eRouška naleznete zde: www.erouska.cz.

Mobilní operátoři obdrželi v pondělí žádost od hlavní hygieničky Jarmily Rážové, zdali by mohli realizovat rozesílku informačních SMS na všechny své zákazníky s cílem informovat je o možnosti stažení aplikace eRouška.

„Se všemi našimi členy jsme se obratem domluvili, že tuto iniciativu v rámci vyhlášeného nouzového stavu podpoříme. Současně věříme, že instalace eRoušky může pomoci zbrzdit šíření pandemie,“ říká výkonný ředitel Asociace provozovatelů mobilních sítí Jiří Grund.

Aplikaci eRouška si k dnešnímu dni stáhlo 683 tisíc lidí. 245 pozitivně testovaných včera vložilo do aplikace kód pro odeslání dat, aby mohli varovat ostatní na rizikové setkání. Dalších 6 400 uživatelů včera dostalo varování na základě dat odeslaných předchozí den.

Ohodnoť článek

Foto dotekomanie.cz

Štítky koronavirus, eRouška, nákaza, aplikace, operátor, Vodafone, T-Mobile, O2, chytrý telefon, O2 Czech Republic, Google, Apple, Android, Jarmila Rážová, Jiří Grund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operátoři požádají klienty o stažení eRoušky. Všem majitelům chytrých telefonů pošlou výzvu  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.