Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Inspekce odhalila v Praze 4 nelegální sklad s více než patnácti tunami potravin

Státní veterinární správa (SVS) odhalila v Praze 4 – Libuši nelegální sklad potravin. Více než 15 tun mléčných a masných výrobků pocházelo z několika různých zemí. Z toho téměř 10 tun potravin bylo již po datu minimální trvanlivosti. Provozovateli skladu může být uložena pokuta až 50 milionů korun.

Živočišné produkty, které pocházejí z neschváleného zařízení, představují potenciální riziko pro jejich spotřebitele, jelikož při takto provozovaném skladu není zaručeno dodržování platné legislativy, jako jsou například skladovací podmínky při dodržování správné hygienické praxe.

Provozovateli skladu, který není schválen ani registrován pro skladování potravin živočišného původu a který nehlásil dopředu veterinárnímu dozoru příchod žádných zásilek, byl nařízen zákaz uvádění potravin na trh.

Co se týče nelegálních produktů, tak je může buď vrátit zpět zahraničním dodavatelům, nebo nechat zlikvidovat na své náklady. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení o sankci. Za zjištěná porušení zákona mu může být uložena pokuta až 50 milionů korun.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SVS

Štítky sklad, nelegální sklad, potraviny, Státní veterinární správa, jídlo, Praha, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeňka Kroulíková

Zboží do oblíbených večerek?!

Neděle, 27. září 2020, 12:26Odpovědět

Andrea Souckova

SAPA

Neděle, 27. září 2020, 09:13Odpovědět

Inspekce odhalila v Praze 4 nelegální sklad s více než patnácti tunami potravin  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.