Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na zdi v Praze ožívá příběh Anthropoidu. Hotovo bude do konce dubna

V Praze vzniká další nástěnná malba. Nedaleko místa, kde došlo 27. května 1942 k aktu pomsty na říšském protektorovi Reinhardu Heydrichovi, vzniká velkoplošné výtvarné dílo. Operaci Anthropoid ztvárňuje student architektury Jakub Marek.

„Nevzhledná betonová zeď, která hyzdí okolí Vychovatelny se brzy změní v ozdobu místa, navíc díky inspiraci hrdinským činem v místě v poučnou a poutavou památku," uvedl k realizaci autor záměru a člen výběrové komise radní Prahy 8 Michal Švarc (Patrioti pro Prahu 8).

Dílo, které vzniká v rámci dotačního programu MuralArt, je svou formou a obsahem určeno především mladším generacím a vzhledem k minimálnímu pohybu chodců v místě převážně cestujícím tramvají či autem. Jde o kombinaci komixu a graffiti.  Autorem muralu je student architektury Jakub Marek a hotovo by mělo být koncem dubna.

Slavnostní odhalení proběhne v sobotu 22. května. V tento den zároveň začne velká QR bojovka "Anthropoid" za účasti herců představujících jednotlivé aktéry operace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 8

Štítky malba, mural, Michal Švarc, Praha, Anthropoid, Jakub Marek, Reinhard Heydrich, Operace Anthropoid, architektura, nástěnná malba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zdi v Praze ožívá příběh Anthropoidu. Hotovo bude do konce dubna  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.