Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Libeňský zámek slaví 250 let od své přestavby. Oslavy nabídnou prohlídky s purkmistrem i doprovodný program

Od přestavby zámku Marií Terezií do dnešní podoby uplynulo již 250 let. Při této příležitosti se na nádvoří Libeňského zámku v sobotu 29. srpna uskuteční od 14 hodin Slavnosti Libeňského zámku, a to s bohatým doprovodným programem.

Divadelní představení, ukázka historických řemesel či koncert

Slavnosti budou probíhat od 14 hodin a zahájí je vystoupení skotského dudáckého a bubenického souboru. Následovat bude taneční vystoupení Dětského baletu Praha, divadelní představení nebo dobová módní přehlídka.

Známé osobnosti a Libeňský zámek
V roce 1770 Libeňský zámek navštívila císařovna Marie Terezie a v letech 1771–73 zde několikrát pobývala. V době vojenských manévrů v roce 1786 se tady ubytoval také císař Josef II. a na přelomu let 1803–1804 při stejné příležitosti i císař František I. 

Od 19 hodin budou mít diváci možnost navštívit koncert netradiční folkové skupiny Klíč, která se inspiruje ve svých skladbách renesančními tématy.

Během Slavností budou rovněž probíhat komentované prohlídky zámku v doprovodu purkmistra. Návštěvníci se také budou moci těšit na ukázku historických řemesel či stánky s občerstvením. Vstup na akci je zdarma.

Ohodnoť článek

Foto praha8.cz

Štítky Libeň, Praha 8, Libeňský zámek, slavnosti, slavnost, Marie Terezie Habsburská, rekonstrukce, Papež František, Josef II. Habsbursko-Lotrinský, nádvoří, Praha, koncert, řemeslo, divadelní představení, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libeňský zámek slaví 250 let od své přestavby. Oslavy nabídnou prohlídky s purkmistrem i doprovodný program  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.