Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Byty na Rohanu začnou stavět na konci roku. Celkem jich plánují tisíc

Firma J&T Real Estate začne na přelomu letošního a příštího roku stavět první část bytového projektu Nový Rohan na pozemcích v severní části Rohanského ostrova. Vyrostou tam tři domy s 258 byty, do kterých včetně nákupu pozemků firma investuje asi 3,5 miliardy korun. Firma plánuje na Rohanském ostrově za 15 miliard korun postavit přes 1000 bytů s obchody a službami.

Předseda představenstva J&T Real Estate Dušan Palcr uvedl, že výstavba v Karlíně je největším rezidenčním projektem firmy. Na výstavbě se firma dohodla s Konsorciem Rohan, ve kterém má poloviční podíl Sekyra Group a které má opci na odkup pozemků od města. Tři domy, které začne firma stavět v příštím roce, budou stát nedaleko Libeňského mostu mezi Štorchovou a Voctářovou ulicí.

„Na první etapu máme územní i stavební povolení," řekl člen představenstva společnosti Jiří Ochetz. JTRE už zahájila prodej bytů v prvních domech, které budou v dispozicích 1+kk až 4+kk. Velké byty budou podle Palcra tvořit asi 60 procent první etapy. „Máme asi 30 procent zasmluvněno a já si myslím, že ten projekt bude velmi úspěšný," uvedl předseda představenstva. Cena bytů se pohybuje od 165 tisíc do 200 tisíc korun za metr čtvereční, průměrně dosahuje 180 tisíc korun za metr čtvereční.

JTRE plánuje na Rohanském ostrově stavět v pěti etapách, na kterých spolupracuje s pěti architektonickými studii. „Počítáme, že jedna etapa se bude stavět zhruba 2,5 roku," řekl k tomu Ochetz.

První tři domy ponesou jména Vincent, Prokop a Barbora podle zvonů, které za druhé světové války zrekvírovali nacisté na výrobu zbraní a které byly shromažďovány právě na Rohanském ostrově. Nová čtvrť bude přímo sousedit s parkem Maniny, který na Rohanském ostrově plánuje vybudovat hlavní město. V tom bude umístěn i téměř desetitunový zvon označovaný #9801, který bude rovněž připomínat zvony zabavené nacisty.

Radnice Prahy 8 plánuje v oblasti postavit základní školu, a to s přispěním firmy Sekyra Group, která na Rohanském ostrově staví rezidenční a administrativní čtvrť za asi 20 miliard korun, kde má po dokončení bydlet či pracovat 11.000 lidí.

J&T Real Estate je spřízněnou developerskou společností bankovního holding J&T Finance Group SE. Jejím majoritním vlastníkem je Palcr.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto J&T Real Estate

Štítky byty, firmy, J&T Real Estate, Praha, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byty na Rohanu začnou stavět na konci roku. Celkem jich plánují tisíc  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.