Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze 7 vzniklo nové očkovací centrum. Naočkuje až 100 lidí denně

Nové očkovací centrum vzniklo ve zdravotnickém zařízení na Poliklinice v Praze 7. V případě, že bude dostatek vakcíny, bude fungovat každý všední den a může naočkovat až 100 lidí denně. Očkování zde začne ve druhé polovině května, ale již nyní se zájemci mohou hlásit do centrálního rezervačního systému.

Více informací k očkovacímu centru na Poliklinice Prahy 7 lidé získají na telefonním čísle 270 005 666, a to každý den od 7 do 18 hodin, nebo na e-mailu: informace@pp7.cz.

Očkování každý všední den od 8 do 15:30 hodin

Od počátku tohoto roku děláme vše pro to, aby se vakcíny co nejrychleji dostaly těm, kteří je potřebují. Na přelomu ledna a února se nám podařilo naočkovat drtivou většinu seniorů z Prahy 7 starších 80 let. Následně jsme zajišťovali vakcinaci pro další prioritní skupiny. Velmi nám v tom pomohlo zapojení praktických lékařů, nemocničních očkovacích týmů a v neposlední řadě také to, že máme vlastní zdravotnické zařízení. Je skvělé, že naše poliklinika již může fungovat jako samostatné očkovací centrum a pomáhat nejen lidem ze Sedmičky chránit se před onemocněním,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Očkování na novém očkovacím místě na Poliklinice v Praze 7 (adresa Františka Křížka 683/22) bude zahájeno ve druhé polovině května a lidé zde dostanou vakcínu od společnosti Moderna. Samotná vakcinace pak bude probíhat ve 2. patře, a to ve všední dny od 8:00 do 15:30 hodin. Zájemci o očkování se mohou hlásit již nyní přes rezervační systém, přidělení termínů pak bude záviset na množství dodaných vakcín.

Chtěl bych moc poděkovat vedení i všem zaměstnancům polikliniky, kteří se budou na očkování podílet. Očkovací centrum na Poliklinice Prahy 7 je nyní připraveno fungovat pět dní v týdnu s kapacitou až 100 aplikovaných vakcín denně. Je však třeba upozornit, že rychlost očkování bude záviset především na dodávkách vakcín od státu. Poliklinika bohužel nemůže garantovat či ovlivnit délku čekací doby na vakcinaci,“ řekl radní Prahy 7 pro sociální a zdravotní politiku Jakob Hurrle.

Lidé budou muset před vakcinací vyplnit dotazník pro očkujícího lékaře. Pro zkrácení doby, kterou na očkování stráví, je možné připravit si dotazník předem. Samotný dotazník je k dispozici na recepci polikliniky. Ke stažení bude také na stránkách www.poliklinikaprahy7.cz.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 7

Štítky koronavirus, očkování, Praha 7, očkovací centrum, Praha, vakcína, Jan Čižinský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 7 vzniklo nové očkovací centrum. Naočkuje až 100 lidí denně  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.