Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budovu Burzy v areálu Pražské tržnice v Holešovicích čeká rekonstrukce. Bude opět sloužit jako restaurace

Rada hlavního města schválila záměr na rekonstrukci haly číslo 4 v areálu Pražské tržnice v Holešovicích. Budova Burzy, která je památkově chráněna, je s ohledem na svůj havarijní stav aktuálně nevyužívaná. Celková rekonstrukce má stát přibližně 200 milionů a budovu má uvést do původního historického stavu, kdy má sloužit jako restaurace.

Finanční společenské centrum Pražské tržnice

Budova Burzy, v níž sídlila Dobytčí a masná pokladna a také hostinec, byla finančním a společenským centrem Pražské tržnice. Logicky se jedná o nejreprezentativnější stavbu v celém areálu. Chceme jí navrátit zpět její zašlou slávu a uvést ji do původního stavu, aby po celkové rekonstrukci mohla zase sloužit Pražanům i všem návštěvníkům města,“ říká Pavel Vyhnánek, náměstek pražského primátora pro oblast financí a rozpočtu.

Budova byla postavena v novorenesančním slohu v roce 1895. Nyní je však v havarijním stavu. Ten neumožňuje prostor Burzy využívat. Obnova stavby je plánované na zrhuba dva roky a podle prvních odhadů má stát asi 200 milionů. V rámci plánované rekonstrukce budou odstraněny novodobé přístavby, jejichž statika je narušená a historické budově Burzy tak neprospívají. Budovu Burzy čekají v budoucnu také restaurátorské práce.

Objekt bude sloužit jako restaurace pro 300 lidí

Po rekonstrukci bude objekt Burzy sloužit jako restaurace, což je účel, kterému Burza v minulosti již sloužila. V prostorách velkoryse pojatého burzovní sálu, který je osvětlený čtrnácti vysokými okny a zdobený znaky českých měst, která byla na burze zastoupena, bude restaurace asi pro 300 lidí. Venkovní zahrádka, která byla taktéž v minulosti součástí restaurace, nabídne pak posezení pro 150 hostů.

Rekonstrukce čeká v budoucnu celý areál Pražské tržnice. Další investice, které budou po Burze následovat, se týkají revitalizace veřejných prostor, vstupů, nových sítí a oprav dalších budov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha.eu

Štítky burza, Pražská tržnice, rekonstrukce, vizualizace, Praha 7, restaurace, Holešovice, Rada hlavního města Prahy, Pavel Vyhnánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budovu Burzy v areálu Pražské tržnice v Holešovicích čeká rekonstrukce. Bude opět sloužit jako restaurace  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.