Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Druhý ročník Sokolského běhu republiky se letos uskutečnil až na třetí pokus. Běželo se i v Praze

Na třetí pokus se druhý ročník Sokolského běhu republiky uskutečnil. Na letošní ročník Sokolského běhu republiky organizátoři jen tak nezapomenou. Kvůli epidemické situaci v Česku museli původní termín 28. října přesunout na 28. listopadu, ale ani v tomto termínu nebylo možné závody oficiálně odběhnout. Povedlo se to až 12. prosince a Sokolský běh republiky se uskutečnil na pěti místech naší země, v Praze, Ostravě, Českých Budějovicích, Milovicích a v Žebráku.

Celkem se letos oficiálně zapojilo 34 měst, z toho dvě v USA (Portland, Washington D.C.), a více než 2 tisíce běžců. U ničeho z toho nechyběli ani ambasadoři David a Tomáš Svobodovi, Jakub Kohák, Miloš Škorpil, Jiří Ježek, Running2.cz nebo Tomáš Touha.

I přesto, že oficiální závody proběhly až 12. prosince, a to jako první velká běžecká akce po druhé vlně epidemických opatření, už 28. října a 28. listopadu se zapojili běžci nejen z Česka, ale z celého světa, aby oslavili vznik samostatného československého státu pohybem. Běhy se uskutečnily formou takzvané individuální výzvy a běželo se na stovkách míst naší země, ale také například v Londýně, Dubaji, Sydney, Švýcarsku, Itálii či Lucembursku.

Pražský závod letos v mužské kategorii ovládl Michal Suchý, za sebou nechal na druhém místě Tomáše Svobodu, který byl letos rychlejší než jeho bratr David, olympijský vítěz z Londýna 2012. Co však bylo nejdůležitější, byla pohodová a pozitivní atmosféra, která na startu i v cíli panovala. Mezi ženami pak byla nejrychlejší Tereza Hlaváčová.

Soudržnost a síla sokolské komunity se projevila i v zájmu pomoci druhým. Celkem 282 zaregistrovaných běžců přispělo na charitu částkou 22 800 korun. Sumu zaokrouhlil na finální částku 30 tisíc korun organizátor akce a šek v této hodnotě bude předán bratru Jaroslavu Šenkovi, kterému v červnu tohoto roku povodeň zničila dům. Díky této bratrské a sesterské pomoci je reálné, že bude moci svůj dům opravit a znovu v něm plnohodnotně bydlet.

Organizátoři věří, že 28. října 2021 se všichni zájemci opět setkají na startu a budou pokračovat v tradici Sokolského běhu republiky tak, jak jsou zvyklí. Více informací včetně výsledků a fotografií zájemci najdou na facebookovém profilu akce Sokolský běh republiky, na jeho Instagramu nebo na webu www.behrepubliky.cz. Sportu zdar!

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Praha, Česko, Ostrava, České Budějovice, Milovice, Žebrák, Tomáš Svoboda, USA, Jakub Kohák, Miloš Škorpil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý ročník Sokolského běhu republiky se letos uskutečnil až na třetí pokus. Běželo se i v Praze  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.