Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

V Praze vznikne parkovací dům pro 290 aut. Bude stát 308 milionů

V roce 2024 by měla být dokončena stavba parkovacího domu Dědina. V pondělí to schválila Rada hlavního města Prahy. Parkovací dům vznikne jako náhrada za stání v ulici Vlastina, které bude omezeno kvůli výstavbě nové tramvajové trati. Na rozhodnutí se podíleli i občané Prahy 6.

Jedná se o součást investice do veřejné dopravy

„Tramvajovou trať z Divoké Šárky na Dědinu začneme stavět na konci června letošního roku. Je to další důležitá investice do kolejové městské hromadně dopravy, která přivede koleje do rozvíjející se oblasti u sídliště Dědina. Musíme ale myslet taky na místní a jejich komfort žití. Proto jdeme Pražanům z Prahy 6 vstříc výstavbou parkovacího domu, aby mohli pohodlně parkovat v blízkosti svých domovů, když zrovna nebudou chtít využít nové tramvajové tratě,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Pokud v červnu záměr schválí Zastupitelstvo hlavního města Prahy, hned v zápětí dojde k vypsání veřejné zakázky na základě dokumentace. Ta vznikla podle vítězného návrhu, který Praha 6 vybrala už v roce 2017. Cena zakázky byla původně 290 milionů korun, po výběru vítěze a zpřesnění návrhu bude hodnota zakázky 308 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivan Kroupa architekti

Štítky parkování, Dědina, vizualizace, Praha, tramvajová dráha, Rada hlavního města Prahy, Adam Scheinherr, Divoká Šárka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze vznikne parkovací dům pro 290 aut. Bude stát 308 milionů  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.